nlc.hu
Gasztro

Ezerdolláros steak borzolja az internet kedélyeit

Több mint 300 ezer forint egyetlen szelet hús ebben az étteremben

Oké, 24 karátos arannyal van bevonva, más kérdés, hogy ez kinek és mire jó.

Az ételek és az arany kombinációja valószínűleg a világ egyik legdühítőbb és legfeleslegesebb luxusa. Az aranyat ugyanis a szervezet semmilyen formában nem tudja hasznosítani. Igaz, kárt sem okoz, ezért, aki egyenesen a vécébe szeretné szórni a pénzét, nyugodtan fogyasszon ilyesmit. Ebből a célból a Miami egyik elegáns negyedében található Nusr-Et Steakhouse-ba érdemes ellátogatni, ahol egyébként is szédítőek az árak. 

Egy adag „spagettinek” nevezett szűzpecsenyéből készült ételért például 80 dollárt, azaz szűk 25 ezer forintot kérnek, míg a kétszemélyes, mustárban pácolt wagyu marhahúsért már 350 dollárt, azaz csaknem 110 ezer forintot kell kifizetni – írja a BoingBoing. Igaz, ezt a kifejezetten luxushúsokra specializálódott török hentes, a mémként is ismertté vált Salt Bae szállítja az étteremnek, de talán így is enyhe túlzásnak tűnik az ára.

300 ezer forintnál is többet kérnek az aranyozott steakért

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Azonban még ez utóbbi tétel is legfeljebb löncshúsnak számít a steakhouse legsúlyosabb luxusétele,  a 24 karátos arannyal bevont, úgynevezett Tomahawk steak, amelynek lényege, hogy a bélszínen egy jókora darab bordacsontot is rajta hagynak. A Golden Tomahawk néven kínált étel ára kerek ezer dollár, azaz mai árfolyamon számolva szűk 309 ezer forintba kerül egyetlen tányér. 

A BoingBoing cikkírója meg is jegyzi, hogy egyébként egy wagyu tomahawk steaket körülbelül 150 dollárért lehet beszerezni, mindenféle aranyozás és szemfényvesztés nélkül. Ez még így is bő 46 ezer forintra rúg, de legalább amiatt nem lesz senkinek lelkiismeret-furdalása, hogy teljesen felesleges rongyrázásért ennek a közel hétszeresét kifizette az aranybevonatú húsért.

Még több steak az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top