nlc.hu
Gasztro
Botrányos dél-koreai reklám

Jógázó nőkből tehenek lettek egy dél-koreai tejreklámban

A megrendelő cég már bocsánatot kért a reklám miatt, ami joggal akasztotta ki a nézőket.

Nem tudni, mi volt a Seoul Milk marketingeseinek fejében, amikor elfogadták a cég legújabb tejreklámját, amiben egy férfi oson az erdőben, hogy kameráján át a patakból ivó és a mezőn jógázó nőket nézzen. Ezután a férfi egy gallyra lép, a reccsenéstől megriadó nők pedig tehénné változnak.

Részlet a reklámból, ahol a nők még nem tehenek (Fotó: Seoul Milk-reklám)

Részlet a reklámból, ahol a nők még nem tehenek (Fotó: Seoul Milk-reklám)

Végül sikerült kamerával megörökítenünk őket egy érintetlen helyen, ahol a természet a maga tisztaságában megmaradt. A természetből származó tiszta vizet isznak, környezetbarát bioétrendet fogyasztanak, és békésen élnek nyugodt környezetben. Megpróbálom óvatosan megközelíteni őket” – szól a narráció.

A vásárlóknak nagyon nem jött be a szexista tejreklám, többen megfogadták, hogy többet nem vesznek a Seoul Milk termékeiből, mások azt jegyezték meg, hogy épp eléggé elszaporodtak Dél-Koreában a kémkamerákkal elkövetett bűncselekmények, nem kellene egy reklámban is a kukkolást népszerűsíteni.

A cég végül bocsánatot kért és azt írták:

Komolyan vesszük ezt az ügyet, belső felülvizsgálatot fogunk végezni, és fokozottan ügyelünk arra, hogy a jövőben ne forduljanak elő hasonló esetek.

Nem először kerül bajba a Seoul Milk a reklámjai miatt, a cég marketingosztálya korábban komoly bírságot kapott trágárság miatt egy olyan hirdetés kapcsán, amelyben meztelen modellek permeteztek joghurtot egymással. (VIA)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top