nlc.hu
Gasztro

Hat éves Georgia legfiatalabb őstermelője

Még csak hatéves, de már ő tanítja, hogyan kell növényeket termeszteni

Sokan vehetnének példát erről a georgiai kislányról.

Egy hatéves kislány lett Georgia állam legfiatalabb, papírral rendelkező gazdája, vagy ha úgy tetszik, őstermelője, Kendall Rae Johnsonnak dédnagymamája mutatta meg, hogy kell növényeket termeszteni, ami annyira lenyűgözte őt, hogy azóta lelkes kertész lett belőle. Persze először ő is kicsiben kezdte, csak egy kis konyhakertje volt, ami mostanra egy nagy háztáji farmmá és virágzó vállalkozássá nőtte ki magát, amelyet ő és családja aGROWKulture névre kereszteltek.

Kendall Rae Johnson más gyerekeket is szívesen megtanít arra, hogy lehet növényeket termeszteni, havonta tartanak kertészklubot. Emellett persze mindig van friss termény, amit meg lehet vásárolni, vagy aki szeretné, azokat oda is adományozhatja rászoruló családoknak. És ez nem minden, a Farm to Kitchen című főzőműsorban is szerepel, ahol a Georgia Grown nevű program tesztkonyhájában dolgozó séffel közösen készít ételeket a kertjében frissen termesztett zöldségekből.  Ami pedig a jövőt illeti, Kendall Rae Johnson szeretne elég pénzt gyűjteni ahhoz, hogy egy szabadtéri agrártudományi labort építsen.

(via My Modern Met)

Szülő és gyerek kertészkedik

Fotó: Getty Images

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top