nlc.hu
Gasztro

Toffee, a sajtevő hörcsög

Ez a kis hörcsög aztán tud élni: csak a legjobb sajtot hajlandó megenni – videó

Toffee egy picit el van kényeztetve...

 Toffee-nak aranyélete van,  nem elég, hogy gazdája nagyon szereti, még a finomabbnál finomabb falatokkal is eteti. A hörcsög a szokványos eledel mellett ugyanis rendszeresen kap finom sajtdarabkákat is. Egy nap a gazdája, Jo Le Page azonban elkövette azt a hibát, hogy megkóstoltatta vele a Waitrose Essential Extra Mature British Cheddar sajtot, és azóta Toffee megtapasztalta, mi is az igazi gurmé. És nem is hajlandó beérni kevesebbel.

A kétgyermekes édesanya elmesélte a Metro-nak, hogy miután a Waitrose-ból evett egy keveset, az Iceland és a Co-op sajtjaira már felhúzza a az orrát, és nem hajlandó megenni azokat.

„Idén a születésnapjára adtunk neki egy gyertyás darabot – persze nem gyújtottuk meg –, és ő azonnal felkapta a sajtot, és elkezdte behabzsolni” – mesélte a nő, hozzátéve, hogy a kis kedvenc azért nem kap rendszeresen sajtot (nem tesz jót a hörcsögnek, ha sok tejterméket kap), de alkalmanként azért meglepik vele. 

sajt, hörcsög

Fotó: Pexels

Több ismerőse szerint nagyon elkényezteti a kis hörcsögöt, de Jo nem bánja, szeretné, ha a háziállata boldog és hosszú életű lenne. Az óvodai dolgozóként tevékenykedő Jó egyébként két évvel ezelőtt kapta Toffee-t, de van még otthon négy tengerimalac is. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top