nlc.hu
Gasztro

Kutatás: az amerikai gyerekek szerint a szalonna egy növény

Az amerikai kisgyerekek szerint a csirkefalatok a fán teremnek és a szalonna is egy növény

A sült krumplit pedig állatnak hiszik.

Egy kutatás meglepő eredményre jutott: az amerikai gyerekek nem tudják, honnan jön a szalonna, a krumpli. A Journal of Environmental Psichology folyóirat szerint a kutatásban 176 amerikai gyerek vett részt, a 4-7 éves korosztályból. A kicsiket többek között megkérték, hogy egy 13 tételt tartalmazó listáról csoportosítsák az élelmiszereket az eredetük szerint: melyik növényi, illetve állati eredetű.

szalonna, étel

Fotó: Pexels

Az eredmények szerint a gyerekek körülbelül egyharmada gyakorlatilag az összes állati eredetű, listán szereplő ételt rosszul kategorizálta. 

  • 36-41 százaléka szerint a hamburger, a hot dog, vagy a szalonna mind-mind növényeken terem. A megkérdezettek több mint egyharmada gondolta úgy, hogy a csirkefalatok is valamilyen rejtélyes fán nőhetnek.
  • a sült krumplit a gyerekek csaknem fele, 46 százaléka gondolta állati eredetűnek.
  • a szarvasmarhát, a sertést és a csirkét a gyerekek nagy többsége, 77, 73 és 66 százaléka egyaránt a nem ehető kategóriába sorolta.

(Magyar Konyha)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top