A sült bacont sokan szeretik, különösen hétvégén egy finom villásreggeli részeként. Viszont nem mindenki tudja úgy megsütni, hogy ropogjon, és ne maradjon zsíros.
Jeff Baker, a Farmison & Co vezető fejlesztő séfje, aki régebben II. Erzsébet királynőnek is főzött, elárulta, hogyan lesz a sült bacon a legfinomabb.
A lényeg, hogy a lassú, egyenletes sütés ilyenkor nem jó megoldás, mert úgy nem lesz ropogós a bacon. Ehelyett a serpenyő legyen jó forró, amelyben szépen megsül a bacon.
„Szerintem a bacon sütésének legjobb módja, ha közepes vagy magas hőfokon, kevés természetes zsiradékon mindkét oldalát egy-egy percig pirítjuk” – mondta a séf.
Így ha megfelelő volt az alapanyag minősége és a szeletek vastagsága, akkor a bacon széleinek szépen karamellizálódniuk kell. A kiolvadó zsír pedig isteni ízt eredményez, nem kell majd hozzá semmilyen szósz, úgy lesz tökéletes, ahogy van.