Te sem hallottál még olyan emberről, aki ne szeretné a csokoládés, kakaós édességeket? Mi sem, de olyanról már igen, hogy túlságosan macerás egy-egy igazán finom csokis süti elkészítése. Ezt a problémát most megoldjuk, mert egy végtelenül egyszerű, és elronthatatlan brownie receptet mutatunk!
Bögrés brownie
A brownie-t még az is szereti, aki nem rajong különösebben a süteményekért, mert nagyon csokis, puha, és reggelire pont olyan jó, mint tízóraira, vagy éppen délutáni nasinak, netán esti filmezéshez. Ha te sem tudsz nemet mondani egy-két szelet finom, csokoládés süteményre, akkor ez a recept tetszeni fog!
Ha nincs időd, vagy nem vagy egy nagy konyhai zseni, mégis valami extra csokis és extra kakaós süteményre vágysz, akkor itt van ez a bögrés süti recept. Pillanatok alatt elkészül, és akkor is sikerülni fog, ha egy kezeden meg tudod számolni, hogy életedben hányszor kapcsoltad be a sütőt.
Hozzávalók:
- 2 egész tojás
- 1 bögre cukor
- ½ barna cukor
- 1 bögre finomliszt
- ½ bögre cukrozatlan kakaó por
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- ½ bögre olaj
- 2 teáskanál vaníliacukor
- 1 csipet só
- ½ tábla étcsokoládé
Elkészítés:
Fogj egy tálat, és öntsd bele a tojásokat a barna cukrot, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, valamint a sót. Arra ügyelj, hogy alaposan keverd el, krémesre, de ne teljesen homogénre. Ezt követően adagold hozzá a lisztet, a szódabikarbónát, a kakaót és az olajat.
Egy nagy lyukú reszelőn reszeld le a csokoládét, bele a tésztába, majd elnagyolt mozdulatokkal keverd el az egészet. Melegítsd elő a sütőt 170 fokra, bélelj ki egy magasabb falú tepsit sütőpapírral, majd öntsd bele a brownie tésztáját. A tetejére reszelj még rá a csokoládéból, vagy egyszerűen tördelj apróbb darabokat bele, majd süsd körülbelül 40 percig!