Feltehetően a pandémia okozta visszaesés, a minőségi munkaerő hiánya és a recesszió egy újabb ikonikus étterem bezárásához vezetett. Tavaly júliusban a külföldről hazatérő Bíró Dani vette át a vezetését, megreformálta a KisBíró konyháját, hogy még generációkon át tudjanak jó vendéglátást nyújtani. Mindenkit meglepett, hogy vasárnap este azonban egy poszttal búcsúztak a vendégeiktől.
A hazai vendéglátás a pandémia óta küzd, jelenleg a legnagyobb problémát a munkaerőhiány jelenti. A KSH adatai szerint Magyarországon 2019-ben több mint 193 ezren dolgoztak a szálláshely-szolgáltatásban és a vendéglátásban, 2020 végére ez a szám 177 ezernél is kevesebb volt. Jelenleg közel 50 ezer ember hiányzik a vendéglátásból, és a nagy részük már nem is szándékozik visszatérni – legtöbbjük a kereskedelem és az építőipar felé lépett tovább, vagy informatikus lett.
Fotó: Facebook