nlc.hu
Gasztro

Robotpincér dolgozik a debreceni cukrászdában

Robotpincér dolgozik egy debreceni cukrászdában

A robotpincér a felszolgálóknak segít, senkit nem küldtek el miatta a debreceni cukrászdából.
A debreceni Szőke Cukrászdában dolgozó robotpincér

Nem mindennapi kollégával bővült a debreceni Szőke Cukrászda csapata: a napokban munkába állt Ketty, az intelligens robot.

A cukrászda azt írja a Facebook-oldalán, hogy az első pár nap tapasztalata alapján a robotpincér fogadtatása rendkívül pozitív, mosolyt csal az emberek arcára.

Egyelőre nagyon kevés ilyen robot dolgozik Magyarországon, kettő Budapesten, kettő pedig Siófokon. A debreceni cukrászda vezetői azt írták, a robot miatt nem küldtek el dolgozót, és nem is tervezik. Sőt, most is várják pultosok jelentkezését.

„Nem munkahelyet szeretnénk elvenni velük. Sajnos a pandémiás helyzet miatt hatalmas hiány alakult ki a munkaerőpiacon. Nem csak a vendéglátás területén, de itt az egyik legdrámaibb a helyzet. Ezeknek a barátságos, intelligens kis robotoknak az a célja, hogy a felszolgálók munkáját segítsék, az értékes és képzett kiszolgáló személyzetnek több ideje maradjon a vendégekkel való kommunikációra, az egyedi igények, megrendelések felvételére” – fogalmaznak a bejegyzésben.

A hazai vendéglátásban óriási a munkaerőhiány, külföldről kell munkavállalókat toborozni, mert jelenleg 40-50 ezer ember hiányzik a szektorból.

(Kiemelt kép: Facebook/Szőke Cukrászda Debrecen)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top