

Az eper az egyik legkedveltebb gyümölcsünk, frissen vagy süteményben szinte mindenki imádja. Az idei szezon később kezdődött, de a piacokon már megjelent a hazai eper. Ahogy a többi élelmiszer ára is nagyot nőtt, úgy a szamóca is drágább lesz idén.
A Dining Guide a budapesti Lehel téren nézte meg az eperárakat. Mint írják, az árusok szinte állandó eposzi jelzőként használják a „mézédes” kifejezést az árura.
A hazai termesztésű eper fogyasztói ára jelenleg igen széles skálán mozog, kilogrammonként 1980-3480 forintot kérnek érte.
Egyelőre a jóval magasabb termelési költséggel járó fóliás és üvegházi termesztésből származik a magyar eper. A görög sokkal olcsóbb ebben az időszakban, a piacon már 1380 forintos kilónkénti áron is találhatunk görög epret.
Az eperszezon itthon április végétől egészen júliusig tart.
(Kiemelt kép: Unsplash/Johnny Martínez)