nlc.hu
Gasztro

Óriási változás a boltokban

Óriási változás várható a boltokban

Új árucímkékkel és megváltozott alapanyaglistákkal találkozhatunk.

Vásárlókként és fogyasztókként is fel kell készülnünk arra, hogy egyes élelmiszerek esetében új árucímkékkel és alapanyagokkal találkozunk majd a közeljövőben – írja a Napi.hu. Bognár Lajos, országos főállatorvos kedden adott nyilatkozata szerint az élelmiszer-alapanyagok helyettesítése érdekében új, speciális szabályok lépnek életbe, az alapanyagok beszerzése ugyanis számos területen nehézkessé vált a járvány és az orosz-ukrán háború miatt.

Változás a boltokban

(Fotó: Getty Images)

“Az új szabályozás lehetővé teszi, hogy a napraforgóolajat a gyártó például repceolajjal helyettesítse egy adott termék előállításánál. Az eredeti csomagolásban is lehet értékesíteni az árut, külön figyelmet kell azonban fordítani a fogyasztó tájékoztatására a változásról” – mondta a szakember.

Az új határozat célja, hogy a lakosság ellátása továbbra is biztosítva legyen, a megszokott minőség pedig ugyanazon a színvonalon maradjon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top