nlc.hu
Gasztro

Allergiás roham mangótól

Légzési nehézségre riadt az álmából egy zuglói tanárnő, súlyos allergiás rohama volt

A mangót, amitől allergiás rohama lett, egy tanítványától kapta.

Allergiás roham miatt vittek be a mentők kedd este egy zuglói énektanárnőt. Az OMSZ a közösségi oldalán azt közölte, hogy a 45 éves nő légzési nehézségre riadt az álmából, és már beszélni is alig tudott a segélyhívás közben, mert akkorára dagadt a nyelve – írja a 24.hu.

A mentők perceken belül helyszínre értek és megkezdték a beteg ellátását. Kiderült, hogy néhány szelet mangó idézhette elő a panaszokat, akárcsak Tóth Gabi kislánya, Hannaróza esetében, amit annak ellenére kóstolt meg a pedagógus, hogy nem is szereti a gyümölcsöt, de az egyik tanítványa olyan nagy szeretettel kínálta neki a mangót délután, hogy úgy érezte, nem utasíthatja vissza. Ekkor még nem sejtette, hogy allergiás az egzotikus gyümölcsre. A tanárnőt végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Vannak, akiknél az ételallergia nagyon komoly tüneteket okozhat, ezért született meg egy javaslat, miszerint a veszélyesebb alapanyagokat ki kellene tiltani a közétkeztetésből. Év elején ugyanis allergiás roham következtében életét vesztette egy kisfiú, miután az iskolában evett egy olyan tortából, ami mogyorót is tartalmazott. Ez a tragikus eset ismét ráirányította a figyelmet arra, hogy az ételallergiának milyen komoly és súlyos következményei lehetnek. 

mangó

Mangóra lett allergiás (Fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top