nlc.hu
Gasztro

Orgazdák egy buborékteázóban

Buboréknak bizonyult a majdnem tökéletes bűntény

Van-e ártatlanabb helyszín egy buborékteázónál? Színes, alkoholmentes italok gyöngyökkel, szívószállal – és némi szajréval. Míg le nem bukott a teázó tulajdonosának férje.

A bűnözői módszer régimódi, csak a forma a új: hozz létre egy nem feltűnő üzletet és korrekten működtetett üzletet, és pult alól kínáld a valódi nagy bizniszt jelentő árut, aminek nem lesznek rendben a szállítólevelei.

Az autófeltörések már legalább egy évtizede nagy problémát jelentenek San Franciscóban. Azért hoztam létre az Operation Auto Pilot névre elkeresztelt műveletet, hogy határozottan fellépjek az orgazdahálózatok ellen, amelyek nagy számú vagyon elleni bűncselekményért felelősek” – idézte a San Francisco Chronicle lap Chesa Boudin San Franciscó-i kerületi ügyészt.

Nem csak a rabló vétkes

Reméljük, hogy ez egy elrettentő üzenet lesz mindazok számára, akik autófeltörést vagy lopott áru vásárlását fontolgatják: figyelünk, és felelősségre vonjuk magukat” – fogalmazott az ügyész.

Quoc Le immár rendőrkézen van. A Quickly nevű buborékteázó tulajdonosának férjét hétfőn letartóztatták le, és 12 vádpontban kell majd felelnie a bíróságon. Nyolcrendbeli lopott vagyontárgy birtoklásának bűntettével, négy pontban pedig vétség elkövetésében vonják felelősségre.

A buborékteázót régóta figyelték a rendőrök (Illusztráció: Pexels.com)

A buborékteázót régóta figyelték a rendőrök (Illusztráció: Pexels.com)

A buboréktea-boltban zajló feketekereskedelem felszámolása csak egy jóval nagyobb nyomozás egyik – de annál látványosabb – része. Az Operation Auto Pilot művelet részeként több mint ezer ellopott tárgyat, köztük mobiltelefonokat, laptopokat,  fényképezőgépeket és más eszközöket találtak meg, összesen több mint 100 ezer dollár (közel 40 millió forint) értékben. A Quoc Le-t elleni legfőbb vád, hogy ő intézte a feltört autókból ellopott tárgyak értékesítését, mielőtt külföldre szállította volna őket, az orgazdaságon kívül tehát nemzetközi bűncselekmény megszervezéséről is szó van.

A hírek szerint a nyomozók úgy fedezték fel a buborékteázóban zajló üzelmeket, hogy a – csaliként szolgáló – lopott tárgyakon lévő nyomkövetők egy szomszédos üres ingatlanból küldték a jeleket. Adott volt tehát a szomszédos teázó megfigyelése, ahová a San Francisco Chronicle beszámolója szerint az üzletbe belépő emberek olyan tárgyakkal mentek be, mint például egy laptop, majd ezen eszközök nélkül távoztak úgy, hogy egy trendi, Insta-kompatibilis buboréktea sem volt a kezükben.

Az amerikai sajtó le is vonta a következtetést: ha lopott szajrét akarsz értékesíteni egy buborékteázóban, legalább ne hívd fel a figyelmet magadra azzal, hogy egy pohár buborékteát sem veszel odabent.

A végére pedig egy kis színes-buborékos kiegészítés, ha az autófeltöréseket és feketekereskedelmet értjük is, de a buboréktea már hagy bennünk kérdőjeleket. (VIA)

Mi az a bubble tea?

Más néven boba tea, buboréktea, gyöngytejtea vagy bobadzsúsz. Tajvani találmány az 1980-as évekből, amely ma már világszerte, így Magyarországon is kapható. Létezik forró, de gyakoribbak a hideg verziói. Alapja fekete- vagy zöldtea, amelyet tejjel vagy gyümölcsökkel (vagy mindkettővel) elegyítenek, kerülhet bele gyümölcszselé is. A buborékok pedig a fekete vagy fehér színű tápiókagyöngyök benne. Ezek megehetőek a teából.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top