nlc.hu
Gasztro

Már kapható a NATO-sör

Itt a NATO-sör! Kiderült, milyen az íze

A címkén lévő logó és a kék szín is egyértelmű utalás a katonai szövetségre.
sör

Egy finn sörfőzde, az Olaf Brewing piacra dobta a NATO-sört, megünnepelve ezzel Finnország hivatalos csatlakozási kérelmét – írja az rtl.hu. A címke kék színű, és megtalálható rajta a NATO logójából ismert iránytű szimbólum.

A NATO-témájú sörnek állítólag biztonság íze van, de érződik rajta egy csipetnyi szabadság is.

Finnország és Svédország egyébként a héten nyújtotta be a hivatalos csatlakozási kérelmét a NATO-hoz. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár történelmi lépésnek nevezte a csatlakozási szándék kinyilvánítását, és úgy vélte, hogy a két ország csatlakozási kérelmének elfogadása gyorsan megvalósulhat.

A NATO amúgy legutóbb két évvel ezelőtt bővült: 2020. március 27-én Észak-Macedónia a NATO 30. tagja lett. A katonai szövetséget a hidegháborús fegyverkezési verseny idején, 1949. április 4-én alapították Washingtonban. Az alapító tagok között volt az Egyesült Államok, Belgium, Dánia, az Egyesült Királyság, Franciaország, Hollandia, Izland, Kanada, Luxemburg, Norvégia, Olaszország és Portugália. Magyarország, Csehországgal és Lengyelországgal együtt, 1999-ben csatlakozott a katonai tömbhöz.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Még több különleges sör az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top