nlc.hu
Gasztro

Zöldborsós és vörös káposztás karácsonyi sör

Óriási siker lett a bizarr karácsonyi sör

Zöldborsó és savanyított vörös káposzta is van a különleges karácsonyi sörben.
A sörfőzők és a különleges karácsonyi sör doboza

Fenekestül felforgatta az izlandi sörpiacot egy bizarr karácsonyi sör, amely zöldborsót és savanyított vörös káposztát is tartalmaz. Az Óra jólabjór nevű ital első szállítmánya alig 6 óra alatt elfogyott.

A különleges sört a reykjavíki RVK Brewing kézműves sörfőzdében készítik Valgeir Valgeirsson vezetésével. A sörfőző mester készített már rendhagyó alapanyagok – például szárított hal vagy tengeri moszat – felhasználásával sört. Nemrégiben viszont a zöldségkonzerveket gyártó Ora nevű cég felkérését fogadta el, így került borsó és káposzta sörbe.

A gyorsan népszerűvé vált sör elkészítése során a 41 éves Valgeirsson egyebek mellett malátaárpával, komlóval és szegfűszeggel keveri a vörös káposztát és a borsót. Az eredmény meglepően kellemes ízű, már ha hihetünk azoknak, akik már megkóstolták. Igaz, azt nem árt tudni, hogy Izlandon a borsó és a vörös káposzta íze egyet jelent a karácsonnyal.

Egyelőre a hazai éjjel-nappalikban ne keressük az Ora jólabjórt, mivel a különleges sört csak az állami tulajdonban lévő izlandi trafikhálózat, a Vínbúdin üzleteiben lehet kapni.

(Oddity Central)

(Kiemelt kép: Instagram/RVK Brewing)

Még több különleges sör az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top