nlc.hu
Gasztro

Hiánycikk lett a dijoni mustárból is

Újabb termék tűnhet el a boltokból, ez az oka

Több oka is van annak, hogy a dijoni mustárral is gondok akadtak.

Franciaországban hiány alakult ki dijoni mustárból, és ez hamarosan világméretű problémává nőhet, írja a Guardianre hivatkozva a Haszon.  Annak, hogy a mustárból hiánycikk lett, annak részben a klímaváltozás az oka, állítják a szakértők. 

“A burgundi régióban a tavalyi év első hónapjaiban nagyon sok csapadék hullott, illetve nagyon hideg volt 2021 áprilisának elején három napig. Ezért a várt termésnek csupán a 48 százalékát takarítottuk be” – nyilatkozta Luc Vandermaesen, a Reine de Dijon cégcsoport vezérigazgatója. Sajnos a világ második legnagyobb mustártermelő országában, Kanadában sem sokkal jobb a helyzet, ott a tavaly júliusi hőség okozott károkat a termésben. 

Dijoni mustár

Fotó: Getty Images

Mint több élelmiszer és alapanyag esetében, az orosz-ukrán háború is megtette a hatását, Vandermaesen elmondta, a konfliktus hátráltatta a vetőmagellátást, mivel Ukrajna és Oroszország a magok legnagyobb exportőrei, és az ellátási lánc megszakadása további, kiugró költségnövekedéshez vezetett.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top