A The Mission nevű étterem népszerű az arizonai Scottsdale-ben, ismertségét pedig főként annak köszönheti, hogy meg lehet nyalni a rózsaszínű himalájai sóból készült falat.
A bizarr hagyomány nem új keletű, már 17 éve létezik, ráadásul a vendégeknek nem kell titokban nyalogatniuk a falat, ugyanis az étterem vezetése kifejezetten bátorítja őket erre.
Állítólag az étterem vezető séfje hozatta a himalájai sótéglákat, hogy egy kicsit feldobja a hely atmoszféráját, és hogy egy különlegességet kínáljon a tequilát fogyasztó törzsvendégeknek: megnyalják a lime-ot, aztán a falat, majd jöhet az ital. Legalábbis ez volt az eredeti ötlet, ma már attól függetlenül nyalogatják a sófalat a vendégek, hogy isznak-e tequilát vagy sem.
Persze mindenkinek az jut eszébe, hogy a fal nyalogatása egyáltalán nem higiénikus, mindenféle kórt el lehet így kapni. Ám az étterem szerint a sónak van egy öntisztító, fertőtlenítő tulajdonsága, így csekély annak a kockázata, hogy valaki a falnyalogatás miatt megfertőződjön valamivel. És ha ez még nem lenne elég, a személyzet rendszeresen tisztítja a falat.
(Kiemelt kép: Facebook/The Mission)