nlc.hu
Gasztro

Drága lesz idén a fesztiválozás

A fesztiválokon árult ételek és italok is nagyon megdrágulnak idén

Nagyon drágák lesznek az idei zenei rendezvények, és nem csak a belépő miatt.
fesztivál

Drágulnak a fesztiválok. A szervezők emelték a belépők árát, de azt mondják, kevésbé, mint ahogy a költségeik nőttek. A rendezvényeken kapható ételek és italok ára azonban jelentősen megnőtt – számolt be az RTL Híradó.

A Figyelő összesítése szerint az árak az alkohol esetében 70, az ételeknél 35-40 százalékkal növekedtek meg, még a kisebb rendezvényeken is. A Szigeten egy korsó sör ezer forint körül lesz, ami a szervező cég vezetője szerint nem kiugró.

A Szigeten kapható italok ára az körülbelül megegyezik egy belvárosi szórakozóhely italáraival, úgyhogy idén is erre számíthatnak a látogatók” – mondta el Kádár Tamás, a Sziget Zrt. cégvezetője.

Az elmúlt két évben nem lehetett zenei rendezvényeket tartani, ez a nagy fesztiválok szervezőinek akár milliárdos bevételkiesést okozott. A Paloznaki Jazzpiknik szervezői szerint azonban, ha akkorát emelnének az árakon, hogy ezt egy év alatt visszahozzák, elmaradnának a belföldi vendégeik.

Az RTL Híradó által megkérdezett fesztiválszervezők úgy számolnak, a koronavírus-járvány miatti bevételkiesést talán jövőre tudják visszahozni, akkor állhat csak helyre a fesztiválpiac.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top