nlc.hu
Gasztro

Ezer forint lesz egy korsó sör a 2022-es Sziget Fesztiválon

Ezer forint lesz egy korsó sör a Szigeten

Jóval drágább lesz egy korsó csapolt sör a három év kihagyás után jelentkező 2022-es Sziget Fesztiválon.

2019-hez képest harmadával is nőhet a csapolt sör ára a három év kényszerszünet után visszatérő 2022-es Sziget Fesztiválon – mondta Kádár Tamás, a fesztivál főszervezője a Forbesnak adott interjúban.

A legolcsóbb csapolt sörből 750 forintba került fél liter 2019-ben a Szigeten. Kádár Tamás szerint

idén 1000 forint körül fog alakulni a csapolt sör ára a Szigeten.

A főszervező azt mondta, a fogyasztói árakat úgy igyekeznek meghatározni, hogy a Szigeten ne kerüljön többe egy ital, mint egy belvárosi szórakozóhelyen. A fővárosi vendéglátóhelyeken pedig szintén jelentős áremelések voltak.

Fesztiválozók a 26. Sziget fesztivál ötödik napján az óbudai Hajógyári-szigeten 2018. augusztus 12-én

Fesztiválozók a 26. Sziget fesztivál ötödik napján az óbudai Hajógyári-szigeten 2018. augusztus 12-én (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Kádár hozzátette, hogy a fesztiválszezon szinte minden szereplője komoly veszteséggel zárta a Covid elmúlt két évét, és további nehézséget okoz a munkaerőhiány, a járvány és háború okozta energia- és inflációs válság, valamint az alvállalkozói kör részéről jócskán megfejelt bekerülési költségek.

A 2010-es évek Sziget Fesztiváljai során egyébként a legnagyobb sördrágulást az jelentette, amikor egyik évről a másikra 60 forinttal nőtt egy korsó sör ára. Minden más évben alacsonyabb volt a növekedési ütem, vagy eleve nem emeltek árat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top