nlc.hu
Gasztro

Ételek árai a Sziget fesztiválon

Kisadag gulyás és vattacukor – Megnéztük, mit kapunk 2500 forintból a Szigeten

Már minden árusnál kell lennie legalább egy olyan ételnek a Szigeten, ami max. 2500 forint. De nemcsak a „budget menüt"” néztük meg, hanem az osztrigákat is.

Fesztiválozni nem olcsó. De általában ezzel számol az ember, amikor azt tervezi, hogy kimegy a Szigetre, és egyetlen nap alatt fél tucat koncertet látogat végig. Ha már itt tartunk, strandolni sem olcsó, nem véletlenül van még használatban a hűtőtáska a legtöbb háztartásban. 

Visszatérve a Szigetre, idén több kisebb-nagyobb változást is találtunk az ételeket illetően. Ha a száraz adatokat nézzük, akkor összesen 715 méter hosszan sorakoznak a különböző finomságokat áruló egységek, amelyből idén 120 van. Ráadásul az eddiginél sokkal nagyobb hangsúlyt kaptak a nemzetközi konyhák, így kínai, thai, indonéz, japán, görög, francia, brazil, amerikai, szerb, mexikói és török ételkülönlegességeket is lehet falatozni a Halott Pénz és Niall Horan koncertje között. Mielőtt bárki hangosan az asztalra csapna, megnyugtatok mindenkit, hogy paprikás kolbász és gulyás továbbra is kapható. Ahogyan ALDI és gyümölcsárusstand is van a fesztiválon.

Sziget fesztiválon ételek

Melyiket választanád? (Fotó: nlc)

A lényeges változás viszont az, hogy idén minden egységnek kell egy „budget food” opciót is megadnia a menüben. Ennek az ára pedig nem lehet több 2500 forintnál. Hogy milyen étel az, azt minden ételszolgáltató maga választja ki. Mi pedig körbenéztünk, hogy mit kaphatunk ennyiből. A cikk végén pedig eláruljuk a pezsgős osztriga árát is.

A 2500 forintos küldetés (és ami azon túl van)

Bár a menünél fel kell tüntetniük a helyeknek a 2500 forintos ételt is, számos „büfében” ezt nem találtuk a többi ételt is tartalmazó felsorolásnál, csak mellette egy papíron. Mindegy, azt javasoljuk, hogy alaposan nézzetek körül és kérdezzetek!

Egy spécin füstölt, minőségi húsokból készült helyen 2490 forintért vehetünk egy kicsi BBQ-kolbászos szendvicset. Az alapanyagok frissek, finomak és érezhetően minőségiek. Ugyanitt a BBQ pulled pork szendvics (adagtól függően) 4490 és 5990 forintot kóstál.

Sziget fesztivál ételek

Füstölésben (Fotó: nlc)

Lehet, mi voltunk teljesen bénák, de a Unicorn Bistrónál nem láttuk a 2500 forintos ételt, cserébe vehetünk 2990 forintos Corn dogot. Ezt a helyet a barátságos környezet miatt (is) ajánljuk, ráadásul a pink idén tényleg nagyon fut – a Barbie-nak hála –, itt pedig a személyzet ruhájától a székekig minden pink. 

Egyszarvú | UNICORN BISTRO Sziget fesztival

IMÁDTUK az „unikornisok birodalmát” (Fotó: nlc)

A pizzát áruló egységekben nem sokat agyaltak a menün. A Sajtos, baconos, kolbászos, kukoricás… pizzaszeletek 2490 forintba kerülnek. Talán 3 órán át csillapítja a gyomorkorgást.

Idén van vattacukor. De nem olyan bádoglemezes bódéból lehet kérni a vércukorgyilkos desszertet, mint amiből Józsi bácsi árulta 1984-ben a búcsúban. Itt púder és matt árnyalatú kocsikból választhatjuk ki, hogy mojito (citrom-menta), rossini (eper-bazsalikom), banán-lime, vagy pina colada (kókusz-ananász) ízesítésű édességet kérünk. Az első nap alapján az árusok azt mondják, hogy az epres és a kókuszos a legkelendőbb, de messze még a Sziget vége. A vattacukor ára 1600 forint. A speciális bambusz pálca (a régi hurkapálcika helyett) meg csak jó lesz még valamire.

Vattacukor a Sziget Fesztiválon

Te is érzed a vattacukor ikonikus illatát? (Fotó: nlc)

Fagyasztott joghurtot is lehet venni, úgyis visszatér újra a kánikula. 10 dkg/1700 forint.

Fagyasztott joghurt a Sziget Fesztiválon

Lehet választani (Fotó: nlc)

Reggelire bundás kenyeret ehetünk 1950 forintért, vagy kolbászos omlettet három tojásból 2100 forintért. A paprikás kolbász 2900 forintba kerül, hozzá 1/4 adag házi cipó 290 forint. A cipót a szemünk előtt sütik, ahogy a kolbászt is.

Kolbász sütés a Sziget Fesztiválon

A kocsi felső részén sütik a kenyereket, alul pedig a kolbászokat (Fotó: nlc)

A lepényesnél  a BBQ-kolbászt, mangószószt, salátát és lepényt tartalmazó „amerikai lepényért” 4990 forintot kell perkálnunk, de a balkán lepény tojásrántottával 2490 forint.

Ami a burritókat illeti, a csirkés és a marhás 13 euró, a tojásos viszont 2500 forint.  

Burrito a Sziget Fesztiválon

Tojás kontra csirke (Fotó: nlc)

Egy kakaós óriáspalacsinta 4000 forint (!), ha már nutellásban gondolkodunk, akkor további 500 forintot tegyünk rá. Ugyanitt vehetünk 10 darab minifánkot 2500 forintért.

Ahogyan említettük, van gulyás! A nagy adag gulyás 4500 forint, a kicsi pedig 2500. 

Gulyásleves

Ahogy azt kell! (Fotó: nlc)

Az olvasztott kemény sajt (raclette) szerelmeseinek 5500 forintba kerül a klasszikus raclette szendvics, ami sonkát, savanyú uborkát, gyöngyhagymát és RENGETEG sajtot tartalmaz. Ugyanitt, vagyis a Raclette by Lilinél, a budget menü a héjas sült burgonya tejföllel. 

A vendéglátók 80%-a legalább két vegetáriánus főételt kínál, 40% feletti van a vörös húst egyáltalán nem kínáló partnerek aránya.

RAclette sajt

Sajt jöhet? (Fotó: nlc)

Ha már említettük a francia konyhát, akkor említsük meg az indonézt is, ahol az indonéz fűszeres csirke 4500, míg a kókusztejben főtt csirke 5500 forint.

Évről évre egyre népszerűbb a gofri, de nem ám a szolid lekváros, porcukros nagymamás verzió. A csillámpóni névre keresztelt verzió például belga gofriból készül, amire tejszínhab, vaníliaszósz, pillecukor, színes cukorszórás, csokiszórás kerül. Ára pedig 3000 forint. A különböző édességekkel felturbózott (pl: gumicukor, Snickers csoki, Oreo stb.), 10 darabos minipalacsintákért 2700 forintot kell fizetni, és tényleg nagyítóval néztük, de ezen a táblán nem láttuk a 2500 forintos ajánlatot. 

Gofri és minipalacsinta

Fotó: nlc

Ha valaki többre vágyik, akkor keresse a kedvenc éttermét a Szigeten. Kint van a fesztiválon a Mák étterem, a 101 Bisztró, a Yama, a Zing Burger, a Che-Che Burger, a korábban említett Unicorn Bistro, a Meraki görög étterem, az A Table, Vegan Love, a Digó Pizza, a Nemo Fish & Bar vagy akár a BITE. 

A Nemo kínálatában megtaláljuk a (nem halrudacskás!) fish&chips tálat, ami 7000 forintot kóstál, de ha arra fáj a fogunk, akkor ehetünk abált, sous vide-ált polip csápot grillezett zöldségekkel 9 ezer forintért, és az igazi gourmet-k pezsgőzselés osztrigát is rendelhetnek, amiért 10 ezer forintot kell fizetni.

pezsgőzselés osztriga

Ízelítő a NEMO kínálatából. Ez már egy másik szint (Fotó: nlc)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top