nlc.hu
Szabadidő

Sziget Fesztivál korhatártalan programajánló

Nem csak a 20 éveseké a világ: A Sziget Fesztiválon minden generáció talál magának tökéletes programot

Sok hiedelemmel ellentétben a Sziget Fesztivál nem csak a koncertekről és a bulizásról szól.

Csütörtökön startol Magyarország legnagyobb zenei fesztiválja, a Sziget Fesztivál, amely 1993 óta szórakoztatja nem csak a hazai, hanem a nemzetközi fesztiválózókat. Bátran kijelenthetjük, egy egész generáció nőtt már fel a Sziget-érában, és ahogy az emberek maguk, úgy a fesztivál is évről évre extrább fellépőkkel és bővebb programajánlatokkal várja a kilátogatókat. Sokan talán úgy vélik, ez a fesztivál csak a zenéről és bulizásról szól, valójában a szervezők arra törekednek, hogy minden generáció egészen reggeltől éjszakába nyúlóan megtalálja a tökéletes programot magának. 

Sziget Fesztivál

Fotó: Birton Szabolcs

A fesztivál alaphangulatát természetesen a Nagyszínpad adja, melyen idén olyan világsztárok lépnek fel, mint Billie Eilish, David Guetta, Florence, Imagine Dragons, Lorde, Macklemore. A fesztivál közepén található színpad azonban ennél jóval több élményt nyújt. A legjobb koncertek közti color-, konfetti- vagy zászlóparti a legnagyobb közösségi élmények közé tartozik minden évben, ugyanúgy, ahogy a felejthetetlen fellépések.

dropYard powered by BOLT

Ha egész héten a Szigeten múlatjátok az időt, jobban teszitek, ha egy kis sportot is beiktattatok. A dropYard tökéletes helyszín arra, hogy egy energialökettel indítsátok a napot, ráadásul a 2000-es évek elejére is visszarepít, miközben bekapcsolódhattok a break-jóga programba, majd a helyszínen szurkolhattok a világ legtehetségesebb break táncosainak, akik nap, mint nap előttetetek párbajoznak a dicsőségért. Sőt, ha korábban ez kimaradt, most akár te magad is tanulhatsz új trükköket, lesd el a legjobb lépéseket, vagy ha ahhoz van kedved, megmutathatod, mit tudsz. 

Sport Zone by Jana

Ha a sport, de a jóga és a breaktánc nem a ti világotok, akkor sem maradtok árván. A Sport Zone tökéletes helyszín arra, hogy a nap bármely pontján betérhessetek egy jó edzésre, izgalmas focizásra, csocsózásra a barátaitokkal, vagy más országból érkező sportolni vágyókkal. 

Sziget Fesztivál 2017

Fotó: Getty Images (Joseph Okpako/WireImage)

Magic Mirror

A Magic Mirror már több, mint két évtizede ünnepli a szeretetet, az örömöt és egymás elfogadását. Te és a családod is átadhatod magad a pillanatnak, fedezzétek fel a belső énjeiteket, és tudjatok meg mindent, amit eddig nem mertetek megkérdezni az LMBTQ+ közösségről. Magával ragadó filmvetítésektől kezdve panelbeszélgetéseken, workshopokon és vicces stand-up comedy műsorokon át a koncertekig megtalálható lesz minden, ami a Közösséget igazán sokszínűvé teszi.

Theatre-and-Dance Field

A Sziget Fesztivál mindig is híres volt a sokszínű előadóművészeti színpadairól. Ha szeretitek a kortárs táncot és a színház világát – vagy épp még sosem láttatok kortárs táncelőadást, de mindig is érdekelt titeket, hogy milyen, akkor ez a legmegfelelőbb helyszín számotokra. A Theatre-and-Dance Field különleges programmal készül, ahol lehetőségetek lesz nem csak megnézni, de akár részt is venni az előadásokban, miközben különböző stílusokat és technikákat fedezhettek fel. 

Sziget Fesztivál 2018

Fotó: Getty Images (Joseph Okpako)

Vándor Vurstli

Az idén 30 éves fesztivál ezzel a programmal megszólítja az idősebb generációt és azokat is, akik ebben az időszakban nőttek fel. Készüljetek fel, mert egy időutazáson fogtok részt venni! A Vándor Vurstli múltidéző forgataga idén is változatlan jókedvvel, célbadobó játékokkal, bűvészekkel, bábszínházzal, jövendőmondókkal, zsonglőrökkel és egy mini óriáskerékkel várja a múltba visszavágyókat. 

Cirque du Sziget

Ha már jövendőmondók és bűvészek, akkor kicsiknek és nagyoknak egyaránt kihagyhatatlan programokat ajánl a Cirque du Sziget, ahol egy helyen láthatsz: zsonglőröket és kötéltáncosokat, akrobatákat, vizuális előadásokat, kortárstáncot, mozgást, lendületet, testiséget és átalakulásokat. A Sziget fesztivál szervezői idén meghívták a legtehetségesebb művészeket Kanadától Marokkóig és Ausztráliától Argentínáig, hogy elképesztő műsoraikkal és lélegzetelállító trükkjeikkel okozzanak feledhetetlen pillanatokat.

Sziget Fesztivál 2016

Fotó: Getty Images (Joseph Okpako/WireImage)

ArtZone

A művészet szerelmeseire is gondoltak a szervezők. Az ArtZone nappali helyszínként annak ad lehetőséget, aki aktív kikapcsolódásra vágyik, ugyanis megannyi alkotó szellemű workshop közül lehet válogatni, az ihlet megtalálásában pedig számos interaktív installáció, kiállítás és szobor lesz a oda látogatók segítségére. 

Everness Chill Garden

Ha spirituális kikapcsolódásra van szükségetek, akkor az Everness Chill Garden három helyszínnel, a Sziget Beach közvetlen szomszédságában vár titeket. A spirituális és ezoterikus témájú előadások és kerekasztal-beszélgetés mellett, fizikailag is kikapcsolódhattok egy finom teát kortyolgatva, miközben az élet fontos kérdéseiről beszélgettek – hasonló érdeklődésű idegenekkel. 

Sétáló Utcaszínház

2023-ban is sok-sok meglepő produkció bukkan majd fel a Szigeten, gyakran olyan helyeken és időben, amikor a legkevésbé számítanál rájuk. Előfordulhat, hogy egy több méter magas lóba vagy sárkányok parádéjába futsz bele, de akár virtuóz akrobatákkal vagy dobosokkal is találkozhatsz. 

Sziget Fesztivál 2019

Fotó: Getty Images (Didier Messens/Redferns)

Before I Die

A Before I Die fal Candy Chang (TWN/USA), a nemzetközileg elismert tajvani-amerikai tervező/művész egyik legismertebb street art projektje. A projekt célja a közösségépítés ösztönzése az egyéni elszigeteltség határainak leküzdésével. Ezzel lehetőséget nyitva, hogy a Szitizenek megoszthassák gondolataikat.

Sziget Fesztivál 2019

Fotó: Getty Images (Didier Messens/Redferns)

Mindezek mellett a Civil Szigeten rengeteg egyesület és szervezet várja az érdeklődőket, akár azért, hogy közelebbről megismertessék az ügyet, amiért szívvel-lélekkel dolgoznak vagy a céljuk csupán annyi, hogy ha megfáradtál a sok program, táncolás és bulizás után, bármelyikük sátrába betérhetsz egy kis pihenőre vagy lélekemelő beszélgetésekre. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top