nlc.hu
Szabadidő

A 2023-as Sziget Fesztivál fellépőinek legismertebb dalai

„Minek menjek ki, úgy sem ismerek senkit?!” – Dallamtapadós számok a Sziget fellépőitől, amiket akkor is imádsz, ha nem tudod őket kihez kötni 

Lehet, hogy nem ismered a címét vagy az előadója nevét, de az alábbi számokat te is ismered - és bármiben lefogadjuk, hogy imádod is!

Yungblud, Imagine Dragons, Lorde, Mumford and Sons – könnyű elveszni a Sziget Fesztivál több, mint 100 kacifántos nevű előadója között. Talán hallottad már a nevüket (talán még azt sem), de nem vagy benne biztos, hogy valaha is közöd lett volna bármelyik dalukhoz. Itt és most közölnénk veled, hogy biztosak vagyunk abban, hogy a fellépők nagy részét te is ismered. És szereted. Mert hiába nem cseng ismerősen a nevük, melyekhez nem tudsz slágereket társítani, tuti, hogy millió számukra buliztál/vezettél/takarítottál már, ha akár fél órára is, de valaha bekapcsoltad a rádiót. 

Sziget Fesztivál

Fotó: Sziget Fesztivál

A Sziget fellépői legalább olyan útvesztőt jelentenek, mint amilyen a fesztiválhelyszín maga bizonyul egy elsőre oda látogató szitizennek. Ezért most úgy gondoltuk, hozunk egy gyorstalpalót a Sziget Fesztivál előadóiról. Nehogy végül azért maradj le a kedvenc számodról, mert sosem jegyezted meg a címét, vagy az együttes nevét. 

Billie Eilish 

Miért szeretjük? Mert eredeti, izgalmas hangzásvilágú énekesnő, aki a fiatal kora ellenére sem hajlandó kompromisszumot kötni az önazonosságában.  

Mikor lép fel? Augusztus 15-én, kedden. 

A legismertebb dalai:

David Guetta

Miért szeretjük? Mert a kedvenc bulizós számainknak gyakorlatilag a 90 százalékát neki köszönhetjük. 

Mikor lép fel? Augusztus 12-én, szombaton.

A legismertebb dalai: 

 

 

Imagine Dragons

Miért szeretjük őket? Mert nem véletlenül uralják a slágerlistákat: a poptól a rockig minden műfajban képesek maradandót alkotni ár több, mint egy évtizede.

Mikor lépnek fel? Augusztus 11-én, pénteken.

A legismertebb dalaik:

Lorde

Miért szeretjük? Mert elképesztően egyedi hangzása van, a szövegei pedig egytől egyig versekként is megállnák a helyüket. 

Mikor lép fel? Augusztus 14-én, hétfőn.

A legismertebb dalai:

Macklemore

Miért szeretjük? Mert senki nem robbantja fel úgy a Sziget Nagyszínpadát, mint ő. A bulijai megismételhetetlenek, felejthetetlenek – de sohasem önismétlők -, amiket mindnekinek át kell élnie legalább egyszer.

Mikor lép fel? Augusztus 14-én, hétfőn.

A legismertebb dalai:

Mumford & Sons

Miért szeretjük őket? Mert az indie rock stílusában annyira egyedit alkotnak, olyan különleges hangulattal, hogy azt nem lehet nem szeretni.

Mikor lépnek fel? Augusztus 13-án, vasárnap

A legismertebb dalaik:

Niall Horan

Miért szeretjük? Mert ha Harry Styles volt a szexi, akkor Niall volt a cuki tagja a One Directionnek. És ez a szóló zenéjében is megmutatkozik.

Mikor lép fel? Augusztus 12-én, szombaton.

A legismertebb dalai:

Yungblud

Miért szeretjük? Mert kvázi ő az angol, dühösebb, szólóénekesi verziója a Maneskinnek, ebből a műfajból pedig sosem elég.

Mikor lép fel? Augusztus 11-én, pénteken

A legismertebb dalai:

Diplo

Miért szeretjük? Mert még ha fogalmad sincs, mennyi slágerben volt benne a keze (például a Major Lazer projekt tagjaként, illetve producerként), mégis süt a tehetség és a tapasztalat minden dalából a DJ-nek.

Mikor lép fel? Augusztus 13-án, vasárnap.

A legismertebb dalai:

Carson Coma 

Miért szeretjük őket? Mert bocsánatkérés nélkül adják önmagukat, jelentsen ez zúzós rockot, nosztalgikus blues-t vagy fülbemászó popot. A szövegeikkel pedig nemcsak szórakoztatnak, de újra és újra kiállnak fontos társadalmi ügyek mellett.

Mikor lépnek fel? Augusztus 11-én, pénteken.

A legismertebb dalaik:

Beton.Hofi

Miért szeretjük? Mert szemtelen, szexi és imádjuk üvöltve énekelni a dalszövegeit.

Mikor lép fel? Augusztus 15-én, kedden.

A legismertebb dalai:

Halott Pénz

Miért szeretjük őket? Mert mindig óriási bulikat csapnak, amiken akkor is tombolni fogsz, ha csak a Bergendy átdolgozásukat ismered.

Mikor lépnek fel? Augusztus 12-én, szombaton. 

A legismertebb dalaik:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top