nlc.hu
Gasztro

Habanero paprikás csípős fagylalt

Ingyen kapod ezt a fagyit, ha meg tudod enni

A méregerős habanero paprikával megszórt fagylalt a japán falu védjegyévé vált.
Habanero-porral megszórt fagylalt a japán Hiratában

A japán Fukusima prefektúrában található kis falu, Hirata azzal lett híres, hogy brutális csípős paprikával ízesített fagylalttal várják a turistákat.

A habanero paprikaporral megszórt csavaros lágyfagylalt igazán extrém kihívást jelent. Annyira csípős, hogy kóstolás előtt alá kell írni egy nyilatkozatot, amely mentesíti az eladót a felelősség alól. A habanero nem játék, volt, aki kórházba került miatta. 

Akik elég bátrak ahhoz, hogy kipróbálják a pokoli fagylaltot, különböző csípősségi fokozatok közül választhatnak. Aki képes legyűrni a legerősebb változatot, az visszakapja a fagyi árát, nagyjából 1400 forintnak megfelelő jent.

A falu híres-hírhedt habanerofagyijának története a 2011-es fukusimai katasztrófáig nyúlik vissza. A sugárzástól való félelem miatt ugyanis bajba került a helyi zöldségeladás, ezért az ott élők más lehetőség után néztek.

Három helyi gazda elkezdett habanero paprikát termeszteni, nem foglalkozva azzal, hogy a legtöbb japán számára túlságosan csípősek. Miután nem találtak piacot a méregerős paprikának, 2015-ben találták ki, hogy fagyiban használják fel. Az ötlet bevált és a habanerofagylalt mostanra a falu marketingjének központi eleme lett.

(Oddity Central)

(Kiemelt kép: YouTube/いまいマイケルズ)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top