nlc.hu
Gasztro

Akár 40 százalékkal is drágább lehet a kenyér

Brutálisan megdrágulhat a kenyér

Több tényező is van, ami miatt komoly áremelkedés várható.

A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (Mosz) számításai szerint az energiaköltségek emelkedése, az aszály és a gyenge gabonatermés következtében akár 30-40 százalékkal is tovább drágulhat a kenyér, illetve egyéb pékáruk.

A költségek növekedése pedig nemcsak a vásárlókat érinti érzékenyen, az ATV Híradójában megszólalt egy pékmester, aki kénytelen bezárni üzletét. „Olyan magas lesz augusztus elsejétől az áramszámlám, hogy azt már én nem fogom tudni kitermelni, úgyhogy sajnos be kell, hogy zárjam a műhelyt” – nyilatkozta a férfi, aki hozzátette, az árakat már nem tudná hova növelni, ugyanis a környéken nincsenek olyan emberek, akik képesek lennének megfizetni így a termékeit. 

Kettévágott kenyérvekni az asztalon

Fotó: Pexels

Az ATV Híradójának megkeresésére a Technológiai és Ipari Minisztérium közölte, „augusztus elsejétől továbbra is rezsicsökkentett áron juthat áramhoz és gázhoz mintegy 100 ezer mikrovállalkozás, amelyek az energiát már jelenleg is az egyetemes szolgáltatás keretében egyetemes szolgáltatási áron vételezik. Ezek a vállalkozások az év égéig szolgáltatót is választhatnak.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top