nlc.hu
Gasztro

A banán és a cseresznye is olcsóbb Bécsben

Kitalálod melyik zöldség és gyümölcs olcsóbb az osztrákoknál?

Döbbenetes magasságokban járnak nálunk az árak: az osztrákoknál jóval olcsóbb a legtöbb zöldség és gyümölcs.

A bécsi és a budapesti piaci zöldségárakat összehasonlítva pár termékben már lehagytuk a nyugati szomszédainkat, ugyan a húsárú és a szolgáltatások tekintetében még mindig többet kell fizetni az osztrákoknál, írja az Index.

Csodagyümölcs, aminek szezonja van

A kép csak illusztráció.(Fotó: Getty Images/David Malan)

Mint az a cikkből kiderül, a cseresznye olcsóbb az osztrákoknál, ott kilója 2,5 euró, azaz körülbelül ezer forint, amíg itthon 1300–2000 forint között árulják kilóját. Egy csomag banánért 1 eurót, azaz 400 forintot kérnek a sógorok, ez Budapesten 600 forintba kerül.

A legtöbb zöldség és gyümölcs is alig valamivel kerül többe az osztrákoknál: az őszibarack kilója kint 800 forint volt, nálunk pedig 698 forint, a paprikánál szintúgy 2 eurót, azaz 800 forintot kértek, nálunk pedig 600 forint, de a paradicsom is drágább, míg a dinnye ára a hazai szezon beindulása előtt mindkét országban 400 forint volt, mostanra nálunk 100 forinttal csökkent ennek kilónkénti ára.

Itthon lassan már luxus lesz a puszta létezés is, nemhogy a cukrászda: a megfizethetőbb helyeken is 500 forint körüli összeget kóstál egy szelet sütemény. De ez még a legolcsóbb árkategória.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top