nlc.hu
Gasztro

Így még nem rontottal el teát az emberiség történetében

Először próbálta ki a teát életében… nem kellett volna

Egy felnőtt nő, aki nem elég, hogy még sosem teázott, a jelek szerint a használati utasítást sem szereti elolvasni.
Teát készítő nő

TikTokon jelentkezett be egy felnőtt amerikai nő azzal, hogy ő most bizony kipróbálja a teát, mert még életében nem ivott. Eleve furcsa, hogy egy ránézésre 30 körüli, a nyugati civilizációban szocializált ember hogy úszta meg eddig a teaélményt, de nem ettől bizarr az egész sztori. Hanem attól, ahogy végül a teát elkészíti.

Emily Zugay ugyanis, miután megismerkedett a teafilterrel, úgy döntött, hogy

a tea elkészítésének helyes módja, ha levágja a filter tetejét, és beleönti a teafüvet egy bögrébe.

Így is tett, a nézők – különösen a britek – legnagyobb megdöbbenésére. Emily ráadásul nem adta fel a zavaros, zöldes, füves löttyöt látva: végig abban bízott, hogy a matéria feloldódik a vízben és iható lett. Amikor rájött, hogy hiába várja, belekortyolt a teába; persze borzasztó élmény volt. A legviccesebb, hogy utána azon kezdett morfondírozni, hogy igazán kitalálhatnának valamit, ami egyben tartja a teafüvet, mert ez így gusztustalan. Reméljük, azóta szóltak neki, hogy erre való az úgynevezett teafilter, amit épp pár perccel azelőtt nyiszált szét.

@emilyzugay

Tea taste test

♬ original sound – Emily’sTikTok.edu

A kommentelők felháborodása persze nem maradt el. Persze az is lehet, hogy Emily igazi mestertroll, aki művészi szinten akasztja ki a fél internetet. Ha ez volt a cél, gratulálunk: sikerült. Az is tény, hogy nem ő volt az első, akire népharag zúdult a teakészítési szokásai miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top