nlc.hu
Gasztro

Hungaroring-árkörkép

Brutális árak a Hungaroringen: fél liter fröccs 3500, sima lángos 1500 forint

Más-más árfolyamon váltják az eurót a büfések.
Hungaroring

Akárcsak tavaly, idén is horrorárak fogadják az F1-es futamokra kilátogatókat a Hungaroringen. A Pénzcentrum körképéből kiderül, mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ha megszomjaznánk a melegben: fél liter ásványvíz 800 forintba, míg másfél liter ezer forintba kerül, akárcsak a jeges tea vagy cola. Egy sört 1300, egy feles röviditalt 2000, fél liter fröccsöt 3500, egy gin-tonicot pedig 12 ezer forintért ihatunk.

Ha megéheznénk, 1500 forintért egy sima lángost, míg 1900 forintért egy sajtos-tejfölöset ehetünk. Egy gyros tálért, rántott húsért vagy éppen egy gulyáslevesért 4500 forintot kell fizetni, egy adag sültkrumpliért pedig 2000 forintot.

Az MTI helyszíni beszámolója szerint a vizet és a jégkrémet keresik leginkább a szurkolók. A Forma-1-es Magyar Nagydíj első, pénteki napján – a tomboló hőségben – hosszú sorok álltak a jégkrémes standok előtt, akárcsak a csapoknál (a drukkereknek ugyanis biztosítanak ingyenes vízvételi lehetőségeket). A jégkrémek amúgy – mint a Pénzcentrum árösszeállításából kiderül – 1200 és 1600 forint közötti összegbe kerülnek.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Czeglédi Zsolt 

Olvass még a Forma 1-ről az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top