nlc.hu
Gasztro

Bőrszíne miatt kérték számon, jattolt-e Jonathan Butler

Bőrszíne miatt vegzálta a híres zenészt egy luxusétterem munkatársa

Az autójáig követte és számonkérte Jonathan Butler. Azóta bocsánatot kértek és kaptak.
Jonathan Butler

Durván inzultálták a legendás jazz-zenészt, Jonathan Butlert egy híres kaliforniai étteremben – írja a Good Morning America. A dél-afrikai muzsikus és apartheidellenes aktivista nyolc napja, vasárnap lépett fel a Charles Krug Winery’s Blue Note nevű klubban; a műsor előtt betért enni a neves Goose & Gander nevű luxusétterembe. Miután végzett, az étterem egyik vezetője az autójáig követte, ahol számonkérte, hogy jattolt-e tisztességesen a személyzetnek távozás előtt. Eleve a kérdés is érthetetlen, az pedig végképp, hogy egy neves étterem hogy engedhet meg magának ilyesmit; arról nem is beszélve, hogy Butler saját bevallása szerint bőkezűen bánt a borravalóval.

Az zenész később ötperces TikTok-videóban ecsetelte a helyzetet; elmondta, úgy érzi, a bőrszíne miatt pécézték ki, hiszen semmi más oka nem lehetett a munkatárs viselkedésének. Mint írta a poszt mellé, mélyen sértve érzi magát, és ennek a viselkedésnek véget kell vetni. Az étterem még hétfőn bocsánatot kért, közölték, hogy a menedzsert ideiglenesen eltávolították a posztjáról, múlt szerdán pedig közösen is posztoltak, miután fél óráig beszélgetett a zenész és az étterem vezetője. Butler Nelson Mandelát idézett:

A megbocsátás felszabadítja a lelket és megszabadít a félelemtől, ezért is hatékony fegyver.

Az étterem pedig közölte, hogy a személyzetet – különösen a vétkes menedzsert – érzékenyítő továbbképzésre küldik.

Az ilyesmiért nem is kell Amerikáig mennünk: pár napja azért nem engedték be egy siófoki szórakozóhelyre az Aranypánt-díjjal kitüntetett ápolónőt, Sztojka Edinát, mert roma.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top