nlc.hu
Gasztro

Újbuda egyik kedvelt kerthelyisége bezár a nyári végével

Bezár Buda egyik leglazább étterme, a romkocsmás hangulatú BBQ szentély

A BBQ-nak szentelt MAG kertben nem füstöl tovább a szmóker.
Tépett sertéshúsos pulled pork szendvics coleslaw salátával, sült édesburgonyával

Újbuda egyik kieső pontján találjuk a MAG kertet, ahol az Egér út és az Andor utca egymásba szalad. Éppen ez a fekvés adja a MAG kert báját: a lakótelepektől és a családi házas övezettől már kicsit kijjebb, ahol úgy lehetett lazulni, koncertet hallgatni, egész délutánokat-estéket átsörözgetni, pingpongozni, mintha nem is a fővárosban volnánk.

A budai vendéglátás rendhagyó szereplője a burger-BBQ-bár szentháromságában fogant hely. A homályos beltér egy régi kocsma-pub hangulatát hozza, nem a városban dívó, trendi bisztróhangulatot. Hagyományos éttermi felszolgálás nincsen, a vendégnek a pulthoz kell járulnia, és a BBQ-világban ismert fémtálcán kapja a menüt. A MAG kert burgere, pulled pork szendvicse, pulled pork tálja és craft sör kínálata sokakat csábított vissza újra és újra a Kelenvölgyi határsorra, a visszajáró vendégek pedig jól tudták, hogy a hónap burgere mindig megér egy próbát.

Van a MAG kertnek egyfajta keresetlen bája, lazasága, ahol a vendég úgy érezhette, mintha csak a saját kertjében heverne a függőágyon. Az otthonosság és puritánság mellett azonban nagyon is korrekt szakmai munka zajlott a a kertre nyíló BBQ konyhában, ahol lassú tűzön, füstben puhultak a húsok, a műfaj követelményeihez hűen.

Búcsúüzenetükben megnevezik a vendéglátóhelyek rentábilis működését aláásó tényezőket:

„az extrém bérleti díjak, a jövőben bekövetkező rezsiemelkedés, a napról napra emelkedő alapanyagárak és a katasztrofális munkaerőhiány”

együttese pedig jól láthatóan egy olyan bezáráshullámot fog indukálni, amely a pandémia két évét túlélt helyeket is meg fogja tizedelni.

A MAG kert hiányozni fog a kerület vendéglátásának összképéből. Búcsújukon kívül közöljük külön kérésüket is, miszerint várnak egy leköszönő burgerezésre mindenkit, de telefonon immár nem elérhetőek. Az asztalfoglalási igényeket Facebook-üzenetben várják, és „Köszönjük a megértést, és engedjétek meg, hogy elmondjuk, nagyon megható látni, hogy ennyien szerettek minket. Óriási hála értetek!”

„Kedves vendégeink!
Sok mondanivalónk van, de megpróbáljuk nem bő lére ereszteni.
Eljött a nap, hogy mérlegelnünk kellett, és a MAG Kert BBQ csillaga a jelenlegi formájában és felállásban leáldozott. Úgy gondoljuk, hogy a tőlünk telhetőt megtettük, de az extrém bérleti díjak, a jövőben bekövetkező rezsiemelkedés, a napról napra emelkedő alapanyagárak és a katasztrofális munkaerőhiány egy olyan feloldhatatlan akadályt gördített elénk, amibe beletört a bicskánk. Amiért viszont megérte az a rengeteg befektetett energia, azok TI vagytok. Nem tudnánk még egy olyan helyet mondani, aminek ilyen csodálatos vendégei vannak és óriási pacsi a lojalitásotokért. Jelentkezni fogunk a további részletekkel, amint többet tudunk.
Arra szeretnénk kérni titeket, hogy ha szerettetek minket, a csapatot, az ételeinket, a zenéinket, a lazaságunkat, vagy bármit, ami mi voltunk, akkor a fennmaradó időben gyertek be hozzánk és koccintsunk egyet a szép emlékekre és a még szebb jövőre.
Ha visszatérünk, valahogy, valamilyen formában, arról tudni fogtok.
Köszönünk mindent!” (VIA)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top