nlc.hu
Gasztro

A 2022-es bezáráshullám kezdete

33 év után bezár Sopron egyik kedvenc étterme

Ez már nem az az időszak, amikor a félsikerrel működő vendéglátóhelyek búcsúznak: leköszön Sopron egyik közkedvelt étterme.
Sopron történelmi belvárosa, Kolostor utca, Tűztorony

„Három évtizede a vendégek szolgálatában!” – áll az étterem bemutatkozásában, ami heteken belül múlt időbe kerül majd.

Sopron barokk belvárosát olyan épületek határozzák meg, mint a Tűztorony, az Orsolyita és az Evangélikus templom, a Storno-ház, Generális-ház és a Fabricius-ház. A színes házakkal teli kanyargó utcácskákon jutunk el a Várkerület-Színház utca kereszteződéséig, ahol a Graben étterem működik immár 1989 óta.

Klasszikus nemzetközi és magyar konyhát vitt, amibe belefértek olyan éttermi kedvencek, mint a tatár bifsztek és a Cordon Bleu, az olasz tészták, rizottó és steakek épp úgy, mint a marhagulyás, a kiváló hazai vadhúsok vagy a somlói galuska és a szilvalekváros nudli a magyar konyha képviseletében.

A Graben Restaurant & Cafe alagsori, boltíves belső terein kívül tágas kiülős résszel is vár, ahol borostyánnal futtatott házfalak között étkezhet a vendég – immár nem sokáig. Tegnap este közölték bezárásuk hírét egy rövid üzenetben, amit máris sok száz sajnálkozó reakció és búcsúüzenet követett.

Kigazdálkodhatatlan jövő

„Kedves Vendégeink, Barátaink!
Hosszú, vívódásokkal telt hetek után, kényszerűségből családunk meghozta azt a fájó döntést, hogy 2022.09.05-től, 33 év után éttermünk bezárja kapuit.
Ezúton szeretnénk elköszönni minden kedves vendégünktől, akik ellátogattak éttermünkbe, megtiszteltek Bennünket bizalmukkal!”

A soproni Grabent csak a Google-értékelések között 690-en ajánlották, túlnyomórészt pozitív véleményekkel kísérve, a sok vendéglátóhely által csak áhított 4,7-es pontszámmal. A közvélemény jellemzően így írta le az étterem adta élményt, ahogyan az egyik értékelés a sok közül:

„Véletlenül találtuk. De az első pillanattól ahogy beléptünk, csak pozitív élményekkel gazdagodtunk. A kiszolgálás kedves és barátságos. Az ételek kifogástalan minőségűek és nagyon finomak. Ár-érték arányban teljes mértékben megfelelő. Csak ajánlani tudom. Aki minőségi időt akar eltölteni és ételt elfogyasztani, az keresse fel.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top