nlc.hu
Gasztro

Gyöngy a kagylóban

Ritka lila gyöngyöt talált egy férfi egy éttermi kagyló belsejében

„Valami keményet és ropogósat éreztem evés közben” – mondta a férfi.

Egy pennsylvaniai férfi egy kis pluszt kapott az étkezésébe, miközben nyaralt. Scott Overland a pennsylvaniai Phoenixville-ből állítólag családjával a Delaware állambeli Rehoboth Beach-i Salt Air étteremben tartózkodott, amikor egy este vacsoránál egy lila gyöngyöt talált a kagylójában.

„Valami keményet és ropogósat éreztem evés közben – mondta Overland. A férfi azt mondta, hogy amikor ránézett a gyöngyre, először azt hitte, hogy egy cukorka. – …fényes levendulaszínű volt, majdnem lila, és nem hallottunk arról, hogy a kagylók lila gyöngyöt hoznak létre, ezért nem tudtuk, hogy ez lehetséges” – mondta.

A Google keresése után Overland felfedezte, hogy a gyöngyök méretüktől és formájuktól függően 600 dollártól 1600 dollárig terjednek.

Az ilyen típusú gyöngyök – amelyeket az Új-Angliában őshonos kemény tengeri kagylófajtákban tenyésznek – „kivételesen ritkák” a Nemzetközi Drágakőtársaság (IGS) szerint.

Az ilyen típusú kagylók 5000 kagylójából mindössze egy gyöngyözik.

 

gyöngykagyló

Ritka lila gyöngyöt talált egy férfi egy kagyló belsejében egy étteremben (Fotó: Unsplash)

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top