nlc.hu
Életmód

Igazgyöngyöt talált az éttermi kagylóban

Vagyont érő igazgyöngyöt talált az éttermi kagylóban

Egy több ezer dollár értékű igazgyöngy rejtőzött az éttermi kagylóban.
Kagylók egy tányéron az étteremben

Michael Spressler és a felesége, Maria 34 éve visszatérő vendégek a The Lobster House nevű New Jersey-i étteremben. Sokszor rendeltek már nyers kagylót is a helyen, de ezúttal egy életre szóló élményben volt részük.

Amikor Michael az utolsó kagylónál tartott, valami keményet érzett a szájában. Azt hitte, letört az egyik foga, de amikor kivette a szájából az idegen tárgyat, nagyon megdöbbent: egy 9 milliméteres gyöngyszem volt a kagylóban. 

A házaspár még sosem hallott olyanról, hogy valaki igazgyöngyöt talált az éttermi kagylóban. Sarah Stadnicar, a The Lobster House egyik alkalmazottja is megerősítette, hogy a felfedezés rendkívül ritka.

Körülbelül 10 éve dolgozom itt, de még soha nem hallottam arról, hogy valaki gyöngyöt talált volna az osztrigában vagy a kagylóban

– mondta az étterem alkalmazottja.

Spresslerék utánanéztek, és úgy becsülik, hogy a gyöngy több ezer dollárt érhet. De nincs szándékukban eladni, úgy döntöttek, megtartják maguknak, és egy szép ékszert csináltatnak belőle.

Hogy milyen ritka dologról van szó, jól mutatja, hogy egy szakács 20 éve dolgozott egy étteremben, amikor igazgyöngyöt talált egy osztrigában. Állítólag 15 ezer osztrigát kell ahhoz felnyitni, hogy gyöngyöt találjon benne valaki.

(UPI)

(Kiemelt kép: Unsplash/Eiliv-Sonas Aceron)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top