nlc.hu
Gasztro

Ezért vezette be az elviteli díjat a McDonald's

A KFC megindokolta, miért kerül többe, ha valaki elvitelre kér ételt egy gyorsétteremben

Ugyan a cég egyelőre nem vezet be extra díjat, de elmondták, hogy egy másik gyorsétteremlánc miért dönthetett amellett, hogy plusz pénzt számol fel, ha valaki nem helyben fogyasztja el ételeiket.

 A McDonald’s szeptembertől elviteli díjat vezetett be, ha valaki nem az étteremben eszi meg a rendelt ételt, hanem elvitelre kéri, döntésüket azzal indokolták, hogy megnövekedett az elviteles vásárlások többletköltsége.

A Telex megkeresett egy másik gyorsétteremláncot is, a KFC szerint azért kerül nekik többe, ha egy egy vásárlójuk nem helyben, az étteremben fogyaszt, hanem elvitelre kéri a rendelését, mert extra csomagolóanyagokra –  például papírtasakokra és táskákra, papírdobozokra és pohártetőkre – van szükség ahhoz, hogy az adott étel a szállítás során is megőrizze az épségét, ráadásul a papírárak pedig drasztikusan emelkednek a cellulóz iránti nagy kereslet miatt, így az elviteles rendelések csomagolása is egyre többe kerül.

A KFC VIII. kerületi Könyves Kálmán körúti üzlete

A KFC VIII. kerületi Könyves Kálmán körúti üzlete (Fotó: MTVA/Róka László)

A KFC-nél egyébként nincs sem csomagolási, sem elviteli díj, a lebomló evőeszközt és szívószálat is ingyen adják az elviteles rendelésekhez, amennyiben a vásárló kéri, ugyanakkor ha valaki nagy méretű, füles papírtáskát kér a rendelése mellé, azért 120 forintot kell fizetnie.

Mindez persze változhat a jövőben, nem lehet kizárni, hogy a jövőben náluk is bevezetik az extra díjat, de mint közölték, mielőtt döntést hoznának az elviteles rendeléseket érintő bármilyen változásról, figyelemmel kísérik a piaci szereplők további lépéseit és a vendégek reakcióját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top