nlc.hu
Gasztro

Tizenháromszoros árat fizet a gázért az egri étterem

700 ezer forint helyett 8 millióra ugrik az egri étterem gázszámlája

Spórolni kezd, alkalmazottakat küld el, de nem tudják, hogyan fogják túlélni a telet, hiszen mégsem adhatnak egy rántott szeletet harmincezer forintért.

Az étteremben kondenzációs gázkazán felszerelésével próbálják csökkenteni a gázfogyasztásukat, de még ezzel együtt is kétségbeejtő az egri Macok Bisztró és Imola Udvarház helyzete, melynek tulajdonosa arról mesélt a sajtónak, hogy az éttermükben és a hozzá tartozó 15 szobás hotelben az eddigi hétszázezer helyett majd nyolcmillió forintos gázszámlát fognak kapni – írja a 24.hu.

Gáztűzhely

Tizenháromszorosára nőtt az étterem gázszámlája (Fotó: Pixabay)

Korábban húszszoros áron kínálták nekik a gázt, ezt sikerült tizenháromszoros értékre „lealkudniuk”. Macsinka János tulajdonos szerint ezek a gázszámlák kitermelhetetlenek, hiszen nem kérhetnek harmincezret egy rántott szeletért, és a szobáikat sem tudják százezrekért adni. Az étteremben és a hotelben összesen 49 ember dolgozik, ezt a létszámot a tulajdonos biztosan kénytelen lesz csökkenteni. Emellett azzal a problémával is meg kell küzdeniük, hogy már most érzik: az emberek sokkal óvatosabban költenek, mint korábban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top