nlc.hu
Gasztro

Legkésőbb jövő héten dönt a kormány az árstopról

Legkésőbb jövő héten dönt a kormány az árstopról

Erről Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt a Hír TV műsorában.

Mint ismert, az év elején vezették be több élelmiszer esetébenn az árstopot, és a  a jelenlegi ársapka október 1-ig van érvényben. A kedvezményes árú termékek közül többől időközben több helyen hiány alakult ki, így például a tejből és a cukorból is, a legtöbb üzletben pedig korlátozzák az egyszerre vásárolható mennyiséget az érintett élelmiszerekből 

A HírTV műsorában Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter volt a vendég, és szóba került az árstop kérdése is.

(Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az Index cikke szerint a politikus hangsúlyozta, „legkésőbb a jövő héten” dönt a kormány a Magyarországon érvényben lévő üzemanyag- és élelmiszerárstopról, valamint a kamatstopról. A miniszter nyomatékosította, hogy minél tovább szeretnék fenntartani az árstopokat, mivel a mostani gazdasági helyzetben ezek sokaknak segítenek.

Ugyanebben a kérdésben csütörtökön megszólaltak az üzemanyagpiac érintettjei is, akik viszont azt mondták: szerintük itt lenne az ideje annak, hogy teljesen feloldják a benzinárstopot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top