Van az úgy, hogy ennénk egy kis házi sütit, de semmi kedvünk nagy konyhai munkálatokba kezdeni. Ezekre az alkalmakra jól jön ez a kevert süti recept!
Kiadós szilvás kevert süti
Akár az időddel, akár a pénzzel szeretnél spórolni, vagy egyszerűen nem vagy gyakorlott a konyhában, ezt a receptet imádni fogod. Olyan gyümölccsel készítheted el, amilyennel csak szeretnéd, vagy ami épp van otthon, mi most a szilva mellett döntöttünk.
Hozzávalók:
- 50 dkg szilva
- 2 db tojás
- 2 bögre liszt
- 2 mokkáskanál fahéj
- 2 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 bögre cukor
- 1/2 bögre tej
- 1/2 bögre natúr joghurt
- 1 bögre olaj
- 5 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
Mielőtt nekiállnál ennek az elronthatatlan süteménynek, jó, ha előtte 1-2 órára beáztatod a szilvákat fahéjas cukorba. Előtte mosd meg a szilvákat, szedd őket ketté, magozd ki, majd szórj rájuk fahéjas cukrot. Ha letelt az 1-2 óra, akkor nekiállhatsz a sütinek, de valójában majdnem olyan gyorsan megleszel az egésszel, mint amennyi idő elolvasni ezt a receptet.
Fogj egy tálat, és a tojásokat, az olajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a vajat alaposan keverd el. Ha ezzel megvagy, akkor keverd hozzá a lisztet és a sütőport is úgy, hogy csomómentes legyen. Ezt követően csepegtesd le a szilvákat, hogy sütés közben ne áztassák el a tésztát. A tésztát öntsd egy kivajazott tepsibe, majd a tetejére szórd rá a szilvaszemeket.
180 fokon körülbelül 20 perc alatt készre sül, de mielőtt kivennéd, végezz tűpróbát: ha nem ragad rá a tűre a tészta, akkor készen van. Hagyd hűlni a tésztát, majd tálalás előtt szórd meg porcukorral!