nlc.hu
Gasztro

Nem indokolta az étterem a bezárást

Több mint 20 év után bezár az egyik legjobb Pest környéki gourmet étterem

A gyáli Galopp Major hagyományos csárdából lépett nagyot előre 2019-ben, és kínált egészen ezidáig izgalmas, kortárs magyar konyhát. Bízunk benne, hogy a búcsújuk nem végleges.

A Galopp Major a lovak iránti rajongásból született meg több mint harminc évvel ezelőtt. Több mint húsz éve várnak étteremmel is, mindeközben nem érdemtelenül vált felkapott esküvői és rendezvényhelyszínné a majorság. A Gyál melletti többhektáros lovastanya területén a lovardán és éttermen kívül állatsimogató, játszótér, szálláshelyként funkcionáló nádfedeles vályogházak, kemping és madárles is vár, egyszóval több lábon áll a vállalkozás.

Az étterem a napokban mégis azt a szomorú bejelentést tette, hogy csak szeptember 29-ig fogadnak vendégeket, ezután már csak rendezvények alkalmával nyitnak ki.

„Reményeink szerint nem lesz végleg így, és tudunk még étlapot adni az emberek kezébe, de hogy ez mikor következik be, azt egyelőre nem tudjuk.”

A gyáli Galopp Major bejárata

Három évtizede építik, fejlesztik / Fotó: Galopp Major Facebook

A séf, Bötz-Gál Tamás a majorba kerülése előtt budapesti Michelin-csillagos éttermekben tanulta ki a szakmát, dolgozott Gerendai Károly éttermében, a Costesben, valamint a Gerbeaud-ban és az Onyxban is. A Majorba kerülésével nagyot ugrott az étterem konyhájának színvonala. Korábban egy régimódi, hosszú étlapos csárda működött itt, és mint tudjuk, hogy a sokoldalas étlap garantálja az olyan szükségmegoldásokat, mint a fagyasztóból dolgozás és mikrohullámú-sütőzés.

Bötz-Gál Tamás tehát nem csak az ételeket, hanem az étterem egész stílusát gondolta újra, habár továbbra is a magyar konyha volt a középpontban. Egy-két kötelező nemzetközi fogás mellett olyan magyar kedvencek gourmet átiratait készítette el, mint az Újházi tyúkhúsleves, csirkepaprikás daragaluskával vagy a Gundel-palacsinta, de olyan köznapibb ételekét, mint a töltött csirkemell rizi-bizivel vagy a bakonyi sertés.

A gyáli Galopp Major esküvői fedett terasza

Esküvői díszben / Fotó: Galopp Major Facebook

A üzemeltetők így búcsúztak csütörtökön:

Rendezvényekre tehát továbbra is kinyit az M5-ös autópálya melletti Galopp Major, és a szebb időkben talán az étterem is visszatér.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top