nlc.hu
Gasztro

Tadam házhozszállítás teszt

A nagy ebédmenü teszt: a Tadam házhoz szállított ételeit teszteltünk

Legyen ropogós a panír, megfelelő az ízek aránya, omlós a hús – meg kell hagyni, elég nagy gourmand-ok vagyunk még akkor is, ha két cikk között házhoz szállítós ételt rendelünk ebédre. Kiderült, sikerült-e jóllakatni ennyi ínyenc újságírót. A Tadam ételeit teszteltük.

Ha a járvány miatti home office valaminek valóban jót tett, az egyértelműen a házhoz szállítás és az ételkiszállítás. Ez az fajta igény az irodákba visszatérve sem szűnt feltétlenül meg, hiszen sokan unjuk már a céges menzák ismétlődő ízeit. A nagy lezárások teljesen átírták a fogyasztási szokásainkat; a KSH 2020. márciusi adatai szerint a kijárási korlátozások ideje alatt a csomagküldő és internetes üzletek forgalma éves szinten több mint 40 százalékot nőtt.

A Budapest több kerületében is elérhető Tadam nemcsak kész ételeket szállít, hanem nassolnivalókat, kávét, teát, üdítőket, energiaitalokat is, ezért rendelés előtt érdemes megnézni azt is, nem hiányzik-e még valami az ebéden kívül. Kiválaszthatjuk, hogy melyik napra kérjük azt az ételt, ha pedig fogalmunk sincs, hogy mit együnk, akkor a Segítünk, mit egyél! gombra kattintva inspirációt kapunk. Bármilyen ételallergiára is szűrhetjük a keresést, illetve leadás után a kiszállítást megelőző napon este 10-ig bármikor hozzáadhatunk még valami kedvünkre valót a rendeléshez.

Bár a Tadamnál olyan különlegességeket is ehetünk, mint a spenótos petrezselyemleves, a currys burgonyafőzelék vagy a tandoori csirkecomb, az nlc szerkesztőségében most a házias, hagyományosabb fogásokat teszteltük, amelyeket alapjáratban a többség szeret – persze, csak akkor, ha jól vannak elkészítve. Ebédidőnkben górcső alá került a tárkonyos csirkeragu leves, a meggyleves, a lencsefőzelék, a rántott csirkemell box, a rántott karfiol box, valamint a bolognai spagetti is. Mert attól még, hogy a hétköznapokban általában nincs időnk házias kosztot főzni, igényünk még van az otthonos ízekre. Csapjunk is a lecsóba!

Ételkóstolás

Peti mindent előkészít

Meggyleves – „meggyes, úgyhogy jó”

Igazi Jolly Joker, mert hidegen és melegen is finom. Ugyanakkor könnyen el lehet rontani: lehet olyan savanyú, hogy összehúzza az ember száját, vagy épp túl édes, már-már gejl. Mivel a sűrítést leggyakrabban liszttel végzik, gyakori, hogy nem sikerül jól elkeverni a habarást, ami csomós marad. Szerencsére a Tadamnál ez a hiba nem fordult elő, és megtalálták a megfelelő egyensúlyt az édes és a savanykás ízek között. „Meglepően jó, nem olyan lisztes, mint amilyet vártam, hűsít, meggyes, úgyhogy jó” – fogalmazott lényegre törően egyikünk. Valaki a „házias jelleget” is kiemelte, ami különösen nagy bók, hiszen tudat alatt valószínűleg életünk minden meggylevesét a nagyi által készítetthez hasonlítjuk.

Tárkonyos csirkeragu leves – „az ízes”

Laktató és nagyon finom étel, persze, ha jól készítik, amit a tárkony, más néven sárkánynövény gyógynövényes, kesernyés, ánizsos íze tesz igazán különlegessé. Tesztelőink a leves ízességét emelték ki, valamint sűrűségét és bőségességét is. Külön plusz pont jár azért, mert nem fukarkodtak a husival, amely se mócsingos, se rágós nem volt szerencsére. A citromot sem spórolták ki a levesből, és megsúgjuk, a fehérbort sem. Ez persze nem gond 100 fokon, így munkaidőben is bátran fogyasztható.

meggyleves és tárkonyos raguleves tadam

A levesek

Bolognai spagetti – „finom ragu”

Ha a termék összetevőit megnézzük, látszik, hogy ebből sem spóroltak ki semmit: van benne pulyka- és sertéscomb, magyaros paradicsom, dinsztelt hagyma, olasz fűszerkeverék – bazsalikom, fokhagyma granulátum, bors, oregánó, kakukkfű, babérlevél. Bár a tésztát nem összeragadósra készítették, az egyik tesztelőnk, aki a tésztát „al dente” szereti, kritikának megjegyezte, hogy kicsit túl van főzve. A ragu viszont finom, és a fűszerezés is jó. „Összességében sokkal jobb, mint általában a házhoz szállítós bolognaik”.

bolognai tadam

Bolognai.

Lencsefőzelék – „Enném mindennap”

Ahány ház, annyiféle lencsefőzelék, ezért ez szintén egy olyan fogás, ahol gyakorlatilag lehetetlen eltalálni azt az arany középutat, ami mindenki száj-ízének megfelel. Valaki édesebben, más ecetesebben, savanykásabban szereti, de úgy tűnik, a Tadam ebben is pont megtalálta az egyensúlyt, akárcsak a meggyleves esetében. Jöjjön is néhány vélemény:

  • Kimondottan finom, savanykás, mustáros, enném mindennap.
  • Finom az íze és az állaga is ideális, a mustár arányát tökéletesen eltalálták.
  • Ez a legjobb. Nagyon jó a fűszerezése, ezt bármikor szívesen enném. A fasírttól nem dobtam el az agyam, de nem rossz, és a főzelék annyira jó, hogy megéri.
  • Nem olyan, mint amilyet magam szoktam készíteni, de más ízvilággal is nagyon finom.
  • Teljesen rendben van, kellően pikáns, de nem túlzottan, és szerencsére nem az az agyonlisztezett borzalom, amit sok helyen főzeléknek csúfolnak.
Az egyértelmű győztes

Az egyértelmű győztes

Rántott csirkemell filé box – A megosztó ketchup

Jöjjenek a boxok, először a rántott csirkemelles, a gyerekek, és úgy tűnik, az újságírók nagy kedvence. A tesztelők egyöntetűen azt mondják, a hús omlós, jól át van sütve, a panír nagyon jó minőségű, ropogós. Ráadásul nem egy, hanem két kisebb szelet hús érkezett. A hasábburgonya ahhoz képest kifejezetten jó, hogy házhoz szállítós. Egyedül a ketchup volt az, amely nem aratott osztatlan sikert: míg valaki szerint a szószt át kéne gondolni, és jobb minőségűt választani, addig ketten is azt mondták, hogy épp a ketchup természetes, savanykás paradicsomos íze volt igazán extra ebben a fogásban. Mindenkinek megfelelni nem lehet.

rántott csirkemell Tadam

Finom, omlós a hús.

Rántott karfiol box – Kiváló bunda

A rántott karfiol esetében egyértelműen a panír aratott sikert.

  • „Nagyon ritka, hogy a panír melegítés után is ropogjon. Itt sikerült, kimondottan kellemes meglepetés.”
  • „A panír ízletes, telt, nem spórolták ki belőle az anyagot.”
  • „A bundája nagyon jó, ropogós, vastag, de nem annyira, hogy teljesen elnyomja a karfiolt, ami pedig igen kellemes állagúra van főzve, sütve.”
  • „Meglepően tökéletes. Finom, jól elkészített a karfiol, se nem sós, se nem sótlan, rendesen ropog a panír és az adag is megfelelő.”
rántott karfiol tadam

Az a bizonyos panír.

Ha rangsorolni kell, egyértelműen a lencsefőzelék végez a dobogó legfelső fokán, utána következik a rántott karfiol, azon belül is a panír viszi a prímet, a harmadik helyezett pedig a tárkonyos csirkeragu leves megosztott helyezésben a meggylevessel, a rántott csirkemellel és a bolognai spagettivel. Kellemes meglepetés, amikor egy házhoz szállító cég tudja biztosítani a megszokott, tradicionális ízeket, és pont eltalálja azt a középutat, ami majdnem mindenki ízlésének megfelel. Nem csalódtunk.

Kezdődik a kóstolás

Kezdődik a kóstolás

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top