nlc.hu
Gasztro

Elhunyt Julie Powell

Elhunyt Julie Powell, aki egy év alatt megfőzte Julia Child összes receptjét

Julie Powert 49 évesen érte a halál.

Meghalt Julie Powell amerikai író – írja a Könyves Magazin a New York Times nyomán. Powell volt az, aki elhatározta, hogy egy év alatt megfőzi otthonában a legendás szakács, író és televíziós személyiség, Julia Child összes receptjét a Mastering the Art of French Cooking című szakácskönyvből.

A kísérletet blogján dokumentálta, amelynek hamarosan rengeteg olvasója akadt, majd később bestsellert is írt róla. A Julie & Julia – Kalandjaim a konyhábant, amelyből 2009-ben film is készült Nora Ephron rendezésében, Meryl Streep és Amy Adams főszereplésével. Ebben a sok személyes fordulattal átszőtt gasztrokalandban Ephron pedig Julia élettörténetét Julie főzőpróbálkozásaival párhuzamosan elmesélve alkotta meg két síkon futó, ám mégis nagyon összefüggő és szórakoztató mozifilmjét.

Julie Powell

Astrid Stawiarz / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Az író október 26-án hunyt el. Férje elmondása szerint halálát szívmegállás okozta.

Az írónő tiszteletére jöjjön egy recept a könyvből:

Boeuf Bourgignon

Hozzávalók: 80 dkg marha gömbölyű felsál, 3 szál sárgarépa, 2 szál gyökér, 30 dkg nyers gyöngyhagyma vagy apró szemű hagyma, fél fej fokhagyma, 3 babérlevél, 5 szál kakukkfű, 10 szem feketebors, tengeri só, 1 üveg cabernet sauvignon, 1 liter marha- vagy szárnyasalaplé, 1 dl olívaolaj, liszt

 A húst 3×3 cm-es kockára vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és vastagabb karikákra vágjuk. A fokhagymagerezdeket és a fűszereket tüllzacskóba tesszük és összekötözzük. A marhahúst lisztbe forgatjuk, és forró olívaolajon megpirítjuk. Beletesszük egy vastag falú lábasba a zöldségekkel és az egész hagymákkal együtt. Közepébe tesszük a fűszerzacskót. Feltesszük a tűzre, felöntjük a borral, a húslevessel, megsózzuk és felforraljuk. Fedővel lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőben 2, 2 és fél óra alatt készre sütjük. Időnként belenézhetünk és óvatosan megrázogathatjuk. Sütőből kivéve kivesszük a fűszerzacskót belőle, és fedő alatt még negyed órát pihentetjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top