nlc.hu
Gasztro

Forralt bor ára a budapesti karácsonyi vásárban

Ennyit kérnek majd egy forralt borért a karácsonyi vásárban

Pár nap, és megnyitnak a legnagyobb karácsonyi vásárok, ahol nemcsak a kínálattól maradhat tátva a szánk, hanem az áraktól is.

A Vörösmarty téri karácsonyi vásár péntek délelőtt, november 18-án 11 órakor nyitja meg kapuit, ahol a kézműves kiállítók mellett szép számmal képviseltetik magukat a gasztroélményeket kínáló standok is. Az idei vásár, aminek egy ideig kérdéses volt a megrendezése, hivatalosan Vörösmarty Classic Xmas néven fut majd és új szervezőkkel a háttérben debütál.

Az ünnepi forgatag egészen szilveszterig tart majd Budapest szívében, ahol tradicionális hazai gasztronómiai, valamint kézműves kiállítókkal és békebeli karácsonyi hangulattal találkozhatunk. A zöld és piros színekben pompázó Vörösmarty tér közepén egy gyönyörűen díszített, gigantikus karácsonyfa ejti majd ámulatba a látogatókat, akiket minden bizonnyal lenyűgöz majd a karácsonyi fogások kínálata és ára is.

A Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár a belvárosi Vörösmarty téren 2021. november 28-án

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Pénzcentrum kiderítette, hogy ebben az évben sem hiányozhat majd a kínálatból a kedvezményesnek számító, 1500 forintért kínált egytálétel és az 1200 forintos egységáron mért forralt bor sem. Az, hogy az olyan finomságok ára, mint a sült gesztenye, a rétes, a lángos, a kürtős kalács vagy a rozscipóban kínált marhapörkölt ára emelkedni fog, borítékolható, hiszen a KSH legfrissebb jelentése szerint a tavalyihoz képest 21,1 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak.

(Nyitókép: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top