nlc.hu
Gasztro

Tüntetők foglalták el Gordon Ramsay éttermét

Tüntetők foglalták el Gordon Ramsay luxuséttermét, be is kellett zárni

Az aktivisták végül önként távoztak Gordon Ramsey londoni étterméből.
A montázson Gordon Ramsay séf és az Animal Rebellion környezetvédő szervezet aktivistái a séf londoni éttermében

Klímaaktivisták foglalták el Gordon Ramsay három Michelin-csillagos éttermét London Chelsea városrészében pénteken – számolt be a Mirror.

A klímaváltozás ellen és az állati jogokért küzdő Animal Rebellion tagjai elegáns ruhában jelentek meg az előkelő étteremben este hat órakor, majd leültek a vendégeknek fenntartott asztalokhoz. A kezükben egy olyan menüt tartottak, amelyek a felszolgált fogások – köztük a steak és a borjúhús – környezetre gyakorolt hatásait tartalmazta.

A szervezet közleményében azt írta, hogy a növényi alapú táplálkozás elterjesztéséért és a természeti környezet helyreállításáért küzdenek. Emellett a társadalmi egyenlőtlenségekre is felhívták a figyelmet:

Miközben Gordon Ramsay fejenként legalább 155 fontba kerülő menüt szolgál fel, több mint kétmillió ember az élelmiszerbankok támogatására szorul a megélhetési válságban

– fogalmazott Lucia Alexander, az Animal Rebellion egyik aktivistája.

Az akció azzal zárult, hogy miután az étterem bezárt a vendégei előtt, az aktivisták önként távoztak, így rendőrök sem avatkoztak közbe. 

(Kiemelt kép: nlc-montázs, fotók: Jakub Porzycki / NurPhoto via AFP; Facebook/Animal Rebellion)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top