nlc.hu
Gasztro

Az étel, amit ne rendelj Gordon Ramsay szerint

Gordon Ramsay szerint ezt az ételt soha ne rendeld meg az étteremben

Gordon Ramsay őszintén elárulta, mi az, amit soha nem rendelne meg egy étteremben.

A vendéglős és műsorvezető Gordon Ramsay a Hell’s Kitchen, a Masterchef és a Kitchen Nightmares című műsorokban való dühkitöréseiről ismert leginkább. Akár szeretjük, akár gyűlöljük őt, a híres séf, akinek 57 évesen született meg a hatodik gyereke, valószínűleg minden ételt megevett, amit ezekben a műsorokban elé raktak – és karriert csinált azzal, hogy kulináris véleményt adott a nézőknek.

Ramsay most a Daily Maillel beszélgetett az étteremben való étkezés három aranyszabályáról, és azt mondta, hogy óvakodni kell minden olyan helytől, ahol „gyanúsan kérkednek” ételeik minőségével kapcsolatban. Az olyan hívószavak, mint a „híres” vagy a „legjobb az országban”, minden további bizonyíték nélkül, megkongatják a séf vészharangját.

Azt javasolja, hogy borválasztásnál érdemes meghúzni egy összeghatárt. A 10 ezer forint/üveg már biztosan minőségi bort takar, és így nem fognak átvágni egy drága, de silány minőségű saját ajánlattal.

A séf felfedte azt az ételt is, amelyet soha nem rendelne egy étteremben. A szóban forgó étel pedig jóformán bármi, ami a Különlegességeink vagy a Speciális ajánlataink alatt szerepel, ugyanis ezeket gyorsan ki akarják szórni még aznap este. „Amikor felsorolnak 10 különlegességet, az nem különleges.”

Azt is tanácsolta, hogy érdemes rákérdezni, mit szolgáltak fel tegnap levesként, és ha ugyanazt, mint ma, akkor lehet, hogy már egy hónapja ugyanazt a levest adagolják.

Ramsay azt is javasolja, hogy ha randira megyünk, foglaljunk háromfős asztalt, mivel ez csökkenti annak esélyét, hogy „beszoruljunk a sarokba”.

 

Gordon Ramsay

Fotó: AFP

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top