nlc.hu
Gasztro

Még mindig sok helyen hiánycikk a cukor

„Ha kitesszük, 10 perc alatt elkapkodják az emberek” – alig találkozni hatósági áras cukorral

Az árstop miatt nagyobb a kereslet, nehéz ezzel lépést tartani.

A Telex munkatársai több fővárosi és vidéki üzletbe betérve is azt tapasztalták, hogy a hatósági áras kristálycukor hiánycikk, üres vagy majdnem üres polcok fogadják a vásárlókat. „Ha kitesszük, 10 perc alatt elkapkodják az emberek” – mondta egy bolti dolgozó. 

Az eladók a február óta érvényben lévő árstopot és az annak nyomán bevezetett mennyiségi korlátozást okolják az áruhiányért, és a Cukorrépa Termesztők Országos Szövetségének elnöke is jelezte már korábban, hogy a boltok nem tudnak lépést tartani a megnövekedett kereslettel, ami az alacsonyabb árhoz köthető. 

Kristálycukor kiskanállal

Fotó: Pixabay

A Spar a Telexnek arra hivatkozott, hogy akadoznak a beszállítások, ezért kevesebb kristálycukor érhető el boltjaiban, mint tavaly ilyenkor. Hozzátették, van olyan árstopos termék, amiből a korábbiakhoz képest háromszoros mennyiséget értékesítenek, a kristálycukorból a tavalyi egész éves mennyiség már idén nyárra elfogyott. A Tesco szerint folyamatos az ellátás a hatósági áras élelmiszerekből, de átmenetileg előfordul, hogy nem érhető el megfelelő mennyiségben cukor, és szerintük ennek az az oka, hogy az árstop miatt nagyobb a kereslet. 

A Penny válaszában azt írta, hogy a korábbi évekhez hasonlóan most is előfordulhat átmeneti készlethiány a cukor esetében is, de ez nem hosszabb és tartósabb, mint a máskor. A karácsonyi időszakban arra számítanak egyébként, hogy általánosságban kevesebb termék fogy majd tavalyhoz képest, az előzetes számítások szerint 5-7 százalékkal. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top