nlc.hu
Gasztro

Dinara Kasko különleges süteményei

Elképesztő alakú sütiket süt ez az ukrán cukrász

Dinara Kasko cukrász süteményei egy geometriakönyvben is megállnák a helyüket.

Újradefiniálja az ételművészet eszméjét Dinara Kasko. Az ukrán cukrász ugyanis olyan tortákat készít, amelyekben tökéletesen hullámzó hullámok vannak, elbűvölő színátmenetek és olyan geometriai alakzatok, hogy bármelyik matematikatanár elismerően csettintene.

Különleges sütemények Dinara Kasko cukrásztól (Fotó: Dinara Kasko FB)

Különleges sütemények Dinara Kasko cukrásztól (Fotó: Dinara Kasko FB)

Kasko algoritmikus eszközöket és összetett diagramkészítési technikákat alkalmaz, miközben inspirációt is talál az origami művészetében. Az elmúlt hónapok azonban megnehezítették az új desszertekkel való kísérletezést. A februári orosz invázió előtt az ukrajnai Harkovban élt. Miután néhány hónapig önkéntesként és adománygyűjtőként dolgozott, most az angliai Liverpoolban telepedett le, és újra elkezdett dolgozni.

Elkezdett szilikon sütőformákat árulni, hogy mások is elkészíthessék a desszerteket Kasko stílusában. Emellett online órákat is ad az érdeklődőknek, akik szívesen sütnének szögletes szíveket vagy ólomüveg ihlette csillagokat. 

Dinara sütijeiről a My Modern Met oldalán találsz még több képet.

Ha te is sütnél valamit, mutathatunk egy „Túró Rudi torta” receptet cukor- és gluténmentesen?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top