nlc.hu
Gasztro

Romlott pulyka Nagy-Britannia

Büdös, romlott pulyka rontotta el sok brit karácsonyát

Több brit vásárló is arra panaszkodott, hogy tönkrement a karácsony, miután romlott húst vásároltak.
Csomagolt hús

Valószínűleg mindenkivel megesett már legalább egyszer, hogy mire feldolgozta a húst, addigra megromlott, ugyanakkor a közösségi médiát most elárasztották azoknak a briteknek a fotói, akik felfedezték, hogy a pulykájuk megromlott. A fotókon jól látszik, hogy a bőr alatt sötétzöld foltok vannak, és sokan azt is írták, hogy a hús egyszerűen büdös, rohadt szagot áraszt, így arra kényszerültek, hogy kidobják az ünnepi menü főszereplőjét, ezzel pedig tönkrement a karácsonyuk.  

A Sainsbury’s, a Lidl, az Asda, a Tesco és a Morrisons vásárlói mind panaszkodtak, egy férfi például ezt írta: „Romlott a pulykám. A karácsony tönkrement. A gyerekek sírnak. Most babot kell a pirítósra tenni. Abszolút szégyen.” 

Sophie Whike szintén megmutatta a pulykájának egy részét, és ő sem rejtette véka alá a csalódottságát: „Szó szerint mi a fene ez… Most olvasztottam le a pulykámat a @LidlGB-től… A karácsony tönkrement. Szenteste este van… ez valójában egy vicc. Nem csak, hogy nincs hús, a házban rohadt hús szag van. Elfogadhatatlan.” 

Bara Menyn közzétett egy fotót egy nagy pulykáról, rajta zöld foltokkal: „Ez minden, amim van, úgyhogy meg fogom főzni a romlott pulykát. #Boldog Karácsonyt.

A panaszok végeláthatatlanul érkeztek az ünnep során a közösségi média felületekre, többen afelől is érdeklődtek, hogy vajon hol kaphatnak visszatérítést, miután ilyen mértékben tönkretették nekik az ünnepet?  

A Metro hangsúlyozza, hogy az ehhez hasonló reklamáció karácsony környékén mindig megjelenik. Becslések szerint 10 millió pulyka kerül karácsony napján az asztalra az Egyesült Királyságban, de madárinfluenza-járvány miatt idén hiányt szenvedtek, ezért a környezetvédelmi és mezőgazdasági minisztérium engedélyt adott rá, hogy a tenyésztők hamarabb dolgozhassák fel a baromfikat, a korai leölés és fagyasztás pedig elképzelhető, hogy ide vezetett, bár ezt hivatalosan senki nem erősítette meg.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top