nlc.hu
Gasztro

18 Michelin-csillagos étteremben evett egy nap alatt

18 Michelin-csillagos étteremben evett egy nap alatt, most övé a világrekord

A legtöbben egy teljes életet élnek le anélkül, hogy akár egyetlen Michelin-csillagos étteremben is megforduljanak, míg a 34 éves Eric Finkelstein egyetlen napjába bele tudott zsúfolni 18-at.

A 34 éves IT-szakértő, Eric Finkelstein számára a pandémia idején vált világossá, mennyire hiányoznak neki a jó éttermi étkezések. 2021-ben költözött vissza New Yorkba, ahol egy foodie csoportban hallott a Michelin-csillagos éttermekben evés világrekordjáról, és úgy döntött, hogy ő lesz az, aki ezt megdöntheti – írja a Guiness World Records.

Eric Finkelstein

Eric Finkelstein a túrája egyik állomásán (Fotó: Guiness World Records)

A legproblémásabb részét a rekorddöntésnek a szervezés jelentette, ugyanis ezen éttermek többségébe nem túl egyszerű asztalt foglalni, és Finkelstein dolgát az is megnehezítette, hogy a Guiness World Records szabályai szerint a rekorddöntéshez kizárólag gyalogolhatott vagy tömegközlekedést használhatott, nem ülhetett taxiba és saját autót sem vehetett igénybe. A férfi rengeteg éttermet felkeresett New Yorkban, és végül tízzel tudott megállapodni, csakhogy közülük négyről alig három héttel a rekordkísérlet előtt kiderült, hogy elvesztették a Michelin-csillagukat. Eric villámgyors szervezkedésbe kezdett, hogy összejöjjön a megfelelő szám, és bár abban a legtöbb étteremvezető egyetért, hogy az ínyenc ételeiket nem ezen a módon a legjobb fogyasztani, mégis akadtak elegen, akik partnerek voltak a rekordkísérlethez. Erre végül tavaly október 26-án került sor, de a Guiness csak mostanra hitelesítette a „legtöbb Michelin-csillagos étteremben evés 24 óra leforgása alatt” világrekordját. Ericnek ehhez igazából nem is 24, csak 11 órára volt szüksége, és minden helyen egyetlen fogást evett. Adók és borravaló nélkül a számlája 494 dollárra (kb. 180 ezer forintra) rúgott és aznap 5000 kalóriát fogyasztott el, és utána egy darabig biztosan nem lehetett éhes. A férfi amúgy a Guiness-rekordok nagy rajongója, és ezelőtt már kettő is fűződött a nevéhez: 15,57 méterrel övé a leghosszabb pingpongszerva, és két barátja segítségével ő építette meg a világ legnagyobb, 29,12 négyzetméteres pingponglabda-mozaikját. Eric Michelin-csillagos rekordját Magyarországon nem lehet megdönteni, de ha ennél jókat ilyen helyeken, ezek a legkedvezőbb árú lehetőségek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top