
Martha Stewart, az amerikai televíziós szakácsok nagyasszonya egyszerűen nem tud kimenni a divatból. Friss, elegáns és még egy olyan sokat kárhoztatott platformon is, mint a TikTok, tud menő tartalmakat kínálni.
Szufléval azért szeretjük sokan az éttermi vacsorákat zárni, mert nem könnyű otthon elkészíteni. Aki mégis érzi magában a hívást, mi is szolgáltunk már útmutatóval a szuflésütés rejtelmeibe.
A gyakran összekevert szuflé és lávasüti
Bár gyakran összekeverik – akár éttermi étlapokon is! –, a szuflé nem egyenlő a lávasüteménnyel. Bár hasonló összetevőkből készülnek, a legnagyobb különbség az állagukban rejlik. Míg a lávasütinek a tésztaborításon belül folyós a közepe, addig a szuflé belsejét felvert tojásfehérje adja, amely a sütés során párnaszerűen felpúposodik.
A szuflé tehát egy felfújt, amelyet nem csak édesen készítenek, a sós, zöldséges, húsos verziói is közkedveltek.

Az eszményi szuflé / Fotó: Justin Ong, Getty Images
A lávasütemény ezzel szemben így néz ki, ha megkezdjük az evés hadműveletét:

Belül folyós forró csokival: lávasütemény / Fotó: smrm1977, Getty Images
Martha Stewart szufléevés-művészete
A három lépés:
- Kanállal vágjunk ügyesen kört a szuflé felpúposodott tetejébe!
- Töltsünk a lyukba a mellé feltálalt angolkrémből.
- A tetejére kanalazzunk némi tejszínhabot.
Martha mutatja is:
A kis szufléútmutató egyébként Martha legelső TikTok videójának felfrissítése. 2021 őszén ezzel a kisvideóval kezdte el ugyanis a TikTok csatornáját:
Ha még egy kicsit gyönyörködnénk Marthában, így készíti a másik éttermi desszertklasszikust, a koppanós tetejű, belül folyós crème brûléét. A tejszínes finomságot kanállal megkocogtatva, a karamellás felszínét feltörve kezdjük el fogyasztani.