A kevesebb több – különösen igaz ez a gasztronómiára, ahol az olcsó, gyors, de ugyanakkor laktató receptek minden mást felülírnak.
Ilyen a karalábé-krémleves is, amihez nem szükséges különösebb konyhai jártasság, ráadásul fillérekből megvan, ami manapság igencsak fontos szempont.
Karalábé-krémleves
Hozzávalók:
- 50 dkg karalábé
- 1 vöröshagyma
- 1 közepes burgonya
- 1 Granny Smith alma
- 5 dl leves alaplé (húsleves vagy zöldségleves is jó)
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
- fél teáskanál curry por
- fél dl főzőtejszín
Elkészítés:
Az olívaolajon dinszteld meg a hagymát. Add hozzá a meghámozott, kockára vágott karalábét, burgonyát és almát, majd öntsd fel az alaplével és lefedve főzd meg a zöldségeket. Közben sóval, curryvel ízesítsd, ha az ízlésed más fűszert is kíván, azt is tegyél hozzá tetszés szerint. Mikor a zöldségek megpuhultak, botmixerrel turmixold simára a levest. Add hozzá a tejszínt és forrald össze. Ízlés szerint petrezselyemzölddel vagy krutonnal tálald.