Ahogy cikkében a Mirror írja, 2016-ban már sokan felkapták a fejüket a hírre, hogy a kenyeret bizonyos országokban emberi hajból kivont aminosavval tehetik tartósabbá, most azonban ismét borzolja a kedélyeket ez a cseppet sem jelentéktelen összetevő, amire egy csaknem 50 ezres követőtáborral rendelkező vegán TikToker hívta fel a figyelmünket.
Renee Starkey szerint azok, akik alaposan áttanulmányozzák a már-már aranyárban kapható bolti kenyerek összetevőinek listáját, egy igen hajmeresztő alkotóelemre is bukkanhatnak a világ egyes országaiban. Videójában kifejtette, hogy akár emberi hajat is fogyaszthatunk a kenyérrel, a tésztába ugyanis, tartósítás céljából belekeverhetik az L-cisztein nevű aminosavat, amit például hajszálakból vonhatnak ki.
A BBC álláspontja szerint erre csak igen ritka esetben kerül sor, valószínűbb, hogy csirke- vagy kacsatollból, illetve disznószőrből nyerik ki az L-ciszteint (ami azt illeti, ezek sem sokkal étvágygerjesztőbb források!)
Mielőtt örökre száműznéd az étrendedből a kenyeret a hajból kivont L-cisztein miatt, jó, ha tudod, hogy az EU-s szabályozások szerint nem használható az élelmiszerekben, vagyis az itthon kapható kenyerekbe szándékosan senki sem kever emberi hajat!
Nyitókép: Getty Images