2023. Január 31.
Minden év elején és év végén megszaporodnak a jóslatok. Galériánkban tíz olyan, korábban prognosztizált ételtrendet mutatunk, amelyek finoman szólva sem tarolták le az életünket.
galéria
Megnézem
Összes kép (10)
galéria
Pegán étrend és hínárevés – meg nem valósult gasztrotrendek
Ó, mióta halljuk, látjuk, olvassuk, hogy vegyük a hazait! Vesszük is és még többet vennénk is, ha mindez csak jó szándék kérdése lenne. Ha éppen nem a pénztárcánk szab határt, akkor az egyes agrárterületen egyre csökkenő számú őstermelő / Fotó: Bloomberg, Getty mages
Fotó megosztása:
2017-től jósolták a pegán diéta térnyerését. A paleo és vegán étrendet ötvöző extrém diéta követői nem fogyasztanak húsokat, glutént, halat, tojást, tejet, tejtermékeket, szóját, sőt hüvelyes zöldségeket sem. Akkor tehát mit is? / Fotó: Sina Schuldt, Getty Images
Fotó megosztása:
Az örökuszályleves itthon is réges-régi csemege, mégis megmosolyogtató látni, hogy 2019-re ökörfarok trendet jósoltak a gasztroszakértők. A magyar mellett a spanyol és délkelet-ázsiai konyhákban is ínyencfalat, de egyelőre sokkal inkább vadászni kell rá, mintsem trend lenne. / Fotó: Foodie Hunter, Getty Images
Fotó megosztása:
Íme, a chayote (Sechium edule). Nagy jövőt jósoltak neki, mi nem gyakran találkozunk vele. Mondhatni soha. / Fotó: Getty Images
Fotó megosztása:
A sushikészítéshez szükségves nori lap és wakame (hínár) megbízhatóan jelen van az Ázsia-barát konyhákban, de lássuk be, kissé túlzó volt a moszatok, hínár és algák világdivatjáról beszélni / Fotó: alvarez, GettyImages
Fotó megosztása:
2022 alternatív tejsztárjaként aposztrofálták a krumplitejet. Bizony ám, a krumplitejet. / Fotó: Iryna Melnyk, Getty Images
Fotó megosztása:
Egyelőre a sci-fi kategóriába esnek: a csomagolásmentes, saját kimérésen alapuló élelmiszerboltok egy hihetetlenül vékony réteg bevásárlóhelyei. / Fotó: Oscar Wong, Getty Images
Fotó megosztása:
Umami. A tudatos séfek mindig is éltek a használatával. Olyan ételek tartalmazzák, mint a szardínia, az aszalt paradicsom, a parmezán vagy a szójaszósz. Az édes, savanyú, sós és keserű melletti titokzatos ötödik íz, amelyet „kínai íznek” és „húsíznek” is neveznek. A nátrium-glutamát is erre az ízre rezonál (művi előállításban), de az talán némi túlzás, hogy umami folyna a csapból is. / Fotó: Zana Munteanu, 500px, Getty Images
Fotó megosztása:
Zero waste, azaz teljes hulladékminimalizálás. Bárcsak az lett volna a világ legnagyobb problémája az elmúlt években, mint a komposztálás. / Fotó: stockstudioX, Getty Images
Fotó megosztása:
2018 végén olvashattuk: 2019 a gyömbéres italok éve lesz. Mi inkább a gintonic diadalát tapasztaltuk. / Fotó: Roberta Lazar: 500px, Getty Images
Fotó megosztása:
Fotó megosztása:
kapcsolódó
Tetszett a cikk?
Ajánlom
Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.